15 Yaşındayken Van’da arkadaşları ile oynarken gözüne kireç tozu kaçarak görme yeteneğini kaybeden ve birçok doktorun göremez dediği Cesim Yaşar’ın 40 yıl sonra görmesini sağlayan Profesör Doktor Ömer Kamil Doğan Şimdide Şavşat’ın Görülmesini istiyor ve Şavşat’a ışık olmaya çalışıyor.
Artvin’in Şavşat ilçesinin yetiştirmiş olduğu Dünyaca tanınmış Göz Doktoru ve 40 yıldır göremeyen bir hastanın görmesini sağlayarak bütün dünya ve Türkiye medyasında yer alan Profesör Doktor Ömer Kamil Doğan ile birlikte Şavşat’a gelen Profesörler 100 yıllık Şavşatlı gibi Şavşat’ın tanıtımını isteyip bu konuda ne gerekiyorsa yapmak için hazır olduklarına dikkat çektiler.
Şavşatın Turizm elçisi gibi çalışan Profesör Doktor Ömer Kamil Doğan beraberindeki ülkemizde çok önemli hizmetleri olmuş Profesörlerle Kar kış demeden yine Şavşat’a geldiler.
Profesörlerden Şavşat Belediye Başkanı Ahmet Sinan Öztürk’e Ziyaret
Şavşatlı Profesör Doktor Ömer Kamil Doğan başkanlığında Şavşat’a gelen bir gurup Profesör Şavşat Belediye Başkanı Ahmet Sinan Öztürk’ü makamında ziyaret etti.
Belediye Başkanı Ahmet Sinan Öztürk’ten İlçenin gelişimi, dünü ve bugünü ile ilgili bilgiler alan Profesörler ilçe ile ilgili kendi görüş ve düşüncelerini de anlattılar. Hoş bir sohbet havasında geçen ziyaret sonrası Belediye Başkanı Ahmet Sinan Öztürk kendisini ziyarete gelen Profesörlere ilçenin tanıtım setlerini ve daha değişik tanıtım amaçlı yapılan hediyeler takdim etti. Tanıtım setlerini oldukça beğenen Profesörler Başkan Öztürk’e teşekkür etiler.
Belediyede Profesör Doktor Ömer Kamil Doğan’ı Duygulandıran Köşe
Belediye Başkanı Ahmet Sinan Öztürk tarafından büyük bir vefa örneği olarak Cumhuriyet tarihinde Şavşat’ta belediye Başkanlığı yapmış kişilerin tamamının fotoğraflarından oluşan güzel bir köşe yapılması özellikle Profesör Ömer Kamil Doğan’ı çok duygulandırdı. Prof. Dr. Ömer Kamil Doğan’ın Belediye Başkanlığı yapmış babasının fotoğrafını görmesi Prof. Dr. Ömer Kamil Doğan’ı duygulandırdı. Belediye Başkanı Ahmet Sinan Öztürk’e bu vefalı davranışından dolayı teşekkür eden Prof. Dr. Ömer Kamil Doğan köşede bulunan bütün Belediye Başkanları ile birlikte fotoğrafını çekti. Başkan Öztürk’te bütün Belediye Başkanlarının fotoğrafları ayrıca çoğalttırarak Prof. Dr. Ömer Kamil Doğan’a hediye etti.
Bir günlük konaklama sonrası Karagöl’e gezmeye giden gurup akşam konaklamak için geldiği Laşet Bungalov Tesislerinde akşam yemeği yedikten sonra belediye Başkanı Ahmet Sinan Öztrük’te kendilerini ziyarete geldi. Başkan Öztük’le bir süre sohbet eden Profesörler Şavşat’ın geleceği ile ilgili fikir alış verişinde bulundular.
Daha önce çok kalabalık guruplar halinde ilçemize gelen Profesörler bu defa hava şartlarına aldırmadan Şavşat’ın kışını da görmek istedikleri için Şavşat’a geldiler. Bütün imkanlarını zorlayarak Şavşat’a gelerek Şavşat’ta kışın güzelliklerini doyasıya yaşayan profesörler çok önemli sözler söylediler.
Şavşat’a kaldıkları sürece Karagöl ve daha değişik bölgeleri gezerek Şavşat’ta kış manzaralarının doyumsuz tadını doya doya yaşadılar.
Turizm Elçisi Prof. Dr. Ömer Kamil Doğan’ın Şavşat Aşkı
Şavşat Laşet Bungalov evlerde konaklayan Profesörler TRT Muhabiri ve ATV-AHABER Bölge temsilcisi Nurbay Usta’ya özel açıklamalarda bulundular.
Yıllarca Şavşat’ın tanıtımı için oldukça yoğun bir çalışma içerisinde olan ve Profesör Doktor Ömer Kamil Doğan, “Ben şu anda çok duygu yüklüyüm. Okul hayatımın Ortaokul kısmına kadar Şavşat’taydım ve Şavşat’ı gerçekten çok seviyorum. Bir turizm elçiliği yaparak arkadaşlarımı buraya getiriyorum. Şavşatlı olmayanlara şayet cenneti görmek istiyorsanız mutlaka Şavşat’a gelin diyorum. Çalıştığım kurumlarda ve her yerde burayı tanıtmaya çalışıyorum. Benim şöyle bir düşüncem ve prensibim var. Her Şavşatlı Şavşat’a giderken, uzun yıllar Şavşat’ı görmeyen bir Şavşatlıyı getirsin veya Şavşat’ı hiç görmeyen Şavşatlı olmayan bir arkadaşını getirsin. Ben bunu derneklere de, vakıflara da, herkese söylemişim. En önemlisi tanıtmaktır. Tanıtılmadıktan sonra cennet olsa ne yazar. İşte bu tanıtımı yapmak için ben elimden geleni yapmaya çalışıyorum. Bu şekilde guruplar halinde ilk gelişimiz birkaç yıl önce sınıf arkadaşlarımı getirerek oldu. Buraya gelen arkadaşlarımız buralardan çok memnun. Şunu da ayrıca söylemek istiyorum. Bu gezilerden sonra arkadaşlarımız bireysel olarak ta gelmeye başladılar. Ben bir soruya çok alıştım. Oturuyorum telefonum çalıyor. “Ömer ben nerdeyim biliyormusunuz” bende Şavşat’tasınız, Karagöldesiniz gibi ifadeler kullanıyorum. Bu durum beni oldukça mutlu ediyor. Memleketimiz çok güzel. Ben Şavşat’ı çok seviyorum. Bu şekilde tanıtmaya çalışıyorum. İlk gelişimizden sonra ayrıca 50 kişilik bir gurupla daha geldim. Şu anda da 2 günü arkadaşlarımızla çok güzel yaşadık. Bizimle gelen arkadaşlarımız içerisinde 2. Kez gelen arkadaşlarımız var. Arkadaşlarımız kendiler ide ifade ettiler. Çok büyük bir ilgi gördük. Belediye Başkanımız ve diğer idarecilerimiz yanı sıra Şavşatlı dostlarımız oldukça önemli derecede ilgi gösterdiler. İnşallah yazında yine gelmeyi düşünüyoruz. Ayrıca Nurbay Usta TV Web sayfanızdan çok önemli bir tanıtım yapıyorsunuz. Size de ayrıca teşekkür ediyorum. Bu memlekette çok güzel şeyler yapılabilir ama her şeyden önemlisi tanıtımdır. Ben inanıyorum ki yakında Şavşat’a ki konaklama tesisleri yetmeyecek. Biz yine tanıtımdaki bu görevimizi yapmaya devam edeceğiz. Arkadaşlarımız Şavşat’ı duyduklarında bütün imkanlarını zorlayıp anında bende geliyorum diyebiliyorlar. Bu memleket bizim bizimde bu memlekete borcumuz var. Bu borcumuzu da bu şekilde ödeyebiliyorsak ne mutlu bize. Reçetesiz yaşamın tek adresi Şavşat. Bu doğayı sevmemiz lazım. Şavşat’ı sevdirmemiz lazım. ”dedi.
İçinin Temizliği Yüzüne Vuran Profesörden Önemli Açıklamalar
Yine aynı gurubun adeta neşe kaynağı oldukça pozitif bir görünümü ile herksin sempatisini kazanan, gülen yüzü ile adeta ışık saçan Kadın Hastalıkları Doğum Uzmanı Profesör Doktor Orhan Ünal da yapmış olduğu açıklamada Şavşat’ın yaz ve kış güzelliklerinin doyumsuzluğundan söz etti.
Profesör Doktor Orhan Ünal; “Ben burayı ilk öce yazın gördüm. Yazın gördüğüm güzellikler beni adeta büyüledi. Bu güzelliklerin etkisinde kaldım. Bu güzellikleri aylarca unutamadım. Doğal güzellikleri ile yeşillikleri ile suyu havası her şeyi ile kendimi, mükemmel bir ortama girmiş ve doğal güzelliklerin içerisinde buldum. Yazı çok güzeldi kışını merak ediyordum. Ömer hocamızın teklifi ile buraya gelmeyi düşündük. Bize ilk önce kışın orda ne yapacaksınız dediler ama buranın kışı da ayrı bir güzelmiş. Yazı ayrı kışı ayrı bir güzel fotoğraf çekmeye doyamadık. Burası her ortamda ve herkese tanıtılmalı. Hem yazın hem kışın herkesi cezp edecek oldukça çok şey var. Buraya gelmekten oldukça mutlu oldum. Tek kelime ile buranın tanıtılması lazım. Tanıtım tanıtım tanıtım” dedi.
Bize Düşen Bir Görev Olursa Yapmaya Hazırız
Göz Hastalıkları Uzmanı Profesör Doktor Sait Erdağ, “30 yıldır göz hastalıklarına hizmet ederken bu ülkenin güzelliklerini de paylaşmaya devam ediyorum” şeklinde ifade ederken Bu güzel ülkenin candan şirin ilçesi Şavşat’a da bir arkadaşımızın vesilesi ile gelerek hayran olduğunu belirtti.
Profesör Doktor Sait Erdağ, “Şavşat gerçekten çok güzel. İçinde yaşayanlar kendi kıymetini bilmiyorlar. Dışardan gelenler bizler daha çok kıymetini biliyoruz. Doğasıyla, harika bir insan dokusuyla, misafirperverlikleri ile daima dostlar. Ama ne yazık ki burası biraz az biliniyor. Daha çok bilinmesi lazım. Bize bir katkı düşerse bunu yapmaya daima hazırız. Buraların tanıtıcıları Turizm elçileri olabiliriz. El birliği ile bunu yapabileceğimizi düşünüyorum. Birde eleştirim olacak. Bu canım güzel yöredeki Şavşat’ın içindeki yapılaşma çok kötü. Dün Belediye Başkanımızla da beraberdik. Bunu düzeltmek gerekir şeklinde bir görüş birliğine vardık. İnsanlar buraya geldikleri zaman doğasıyla yaşanan bölgeleriyle güzel şeyler görülmesi lazım. Burada çok riskli yapılar var. Dayanak duvarları riskli yapılar var. Yıllarca çarpık bir yapılaşma olmuş. Bunlarda düzeltilince Şavşat turizm akınına uğrar. Buranın haklıda oldukça önemli ölçüde yara görür. Önemli bir ölçüde tanıtım yapılır ve dünyaya gösterilir. ” Dedi.
Şavşat’ı Daha Çok Kanım Çekiyor
Eczacı Erkan Doğan’da Şavşat doğumlu olduğuna belirterek “Şavşat’a son zamanlarda daha çok kanımız çekmeye başladı” dedi.
Eczacı Erkan Doğan; “Bu güzellikleri arkadaşlarımızı getirerek onlarla paylaşmak istedik. Arkadaşlarımızın konuşmalarına da dikkat ettim. Şavşat’ı Şavşat yapan Şavşatlılardır. İnsanımızın güzel ruhudur. Şavşat’ı bu arkadaşlarımızdan dinlemek bizi daha doğru neticelere götürür. ” Dedi.
Şavşat’ta Eskimiş Evler Çok Aslına Uygun Restore Edilmeli
Diş Hekimi Fazlı Yüceoğlu kendisinin İç Anadolu dan geldiğine dikkat çekerek oranın farklı bir coğrafya olduğunu böyle bir iklimin olmadığını ifade etti. Diş Hekimi Fazlı Yüceoğlu; “İç Anadolu da böylesine tabiatla iç içe olma şansınız hiç yok. İnsanımızın sıcaklığı Şavşatlılardan biliyoruz. İlçe merkezini gezdik, Karagöle gittik. Göl çok güzel doğa harikası bir yer. Bu kış şartlarında Sahara dağını merak ediyorum. Şimdi bugün gideceğiz göreceğiz. Kimisi orayı geçemezsiniz diyor. Ama anlatılanlara göre bu mevsimde toprağı görmek mümkün değilmiş. Şansımıza fazla kar yağmamış. Bizim için güzel bir ortam. Ambiyans çok güzel. Arkadaşlarımız çok güzel. Şavşat’ın gördüğümüz eskimiş evleri çok muazzam. Bu konularla ilgili Belediye Başkanımızla da görüştük. Amasya’da Amasya evleri için Unisef ten yüklü miktarlarda hibeler verildi. Bu Şavşat içinde alınabilir. Böyle güzel insanların ve tabiatın olduğu bir yer olan bu Şavşat’a biz doyamadık. Bu değerli hocalarımızla yaza tekrar gelmeyi yürekten istiyorum” dedi. ”
Yazı Başka Güzel Kışı Başka Güzel
TATKAR Gümrük Müşavirliği sahibi İmdat Tatar da yapmış olduğu konuşmada; Şavşat’a komşu olduğunu Ardahanlı olduğunu belirterek, “ Çok değerli hocalarımla birlikte olmak ve seyahat etmek ve kışı burada görmek beni çok mutlu etti. Şavşat çok güzel bir yer. Yazının güzelliklerini görmüştüm. Kışının güzelliklerini de gördüm. Bize bu şansı tanıyan değerli hocamız Profesör Doktor Ömer Kamil Doğan beye çok teşekkür ediyorum” dedi.
Şavşat’ın muhteşem kış manzaralarını ölümsüzleştirmek için her kareyi cep telefonları ve elerlindeki fotoğraf makineleri ile çekerek Ardahan’a daha sonrada Çıldır’a gitmek üzere Şavşat’tan ayrıldılar.
40 Yıldır göremeyen bir hastanın tekrar ışığa kavuşmasını sağlayan Profesör Doktor Ömer Kamil Doğan’ın bütün ulusal medyada yer alan haberini hatırlayalım
40 Yıl Sonra Işığa Kavuştu
15 yaşında gözüne giren kireç tozu yüzünden kör olan Cesim Yaşar, 40 yıl sonra kornea nakli ile yeniden görmeye başladı. Yaşar "İstanbul'u gezip köprüyü görmek istiyorum" dedi
Cesim Yaşar 60 yaşında. . . 15 yaşında Van'da arkadaşlarıyla oynarken gözüne atılan kireç tozu yüzünden görme yeteneğini kaybetti. Birçok doktora giden Yaşar'a "Görme imkânın kesinlikle yok" denildi. Gençlik yıllarını evinde geçiren Yaşar, çevresindekilerin yardımıyla günlük yaşamını sürdürebildi. 15 yaşında görme engelli olan Yaşar, 60 yaşında yakınlarının desteğiyle Avrupa Göz Hastanesi'ne geldi. Prof. Dr. Ömer Kamil Doğan tarafından muayene edilen Yaşar'a kornea nakli yapılmasına karar verildi. 45 dakikalık ameliyat sonrası Yaşar, 1 hafta sargılarla kaldı.
'GÖRÜYORUM' ÇIĞLIĞI
Prof. Dr. Ömer Kamil Doğan ve ekibinin yaptığı ameliyattan 1 hafta sonra bandajlar açıldı. Cesim Yaşar'ın gözleri 3 dakika daha kapalı kaldı. Dr. Doğan'ın "gözlerini aç" dediği an göz kapaklarını kaldıran Yaşar, etrafına baktı. Sevdiklerini gördüğü an mutluluk içerisinde "görüyorum" diye çığlık attı. Hastane odasında yaşlı gözlerle mutluluk anı alkışlarla kutlandı. Prof. Dr. Ömer Kamil Doğan duygularını "Tüm mesleki hayatımda böyle mutluluk görmedim" diyerek aktardı.
'IŞIĞA KAVUŞTUM'
40 yıl sonra görmeye başlayan Cesim Yaşar ise "15 yaşından beri görmüyordum. Karanlık içerisinde yaşamak çok zor. Çevremdekilerin desteğiyle hareket edebiliyordum. 40 yıl sonra ışığıma kavuştum. Eve girmek karanlıkta durmak istemiyorum. İstanbul'u gezip köprüyü görmek istiyorum. Yeniden doğdum" diye konuştu.
Hopam.com'un notu: Okuduğunuz haber sitemize 11.02.2015 tarihinde Nurbay Usta tarafından girilmiştir. Her ne kadar yayın ilkelerimiz doğrultusunda belli bir süzgeçten geçirmiş olsak da haberin yazım kurallarına ve etik teamüllere uygunluğu, içeriğinin doğruluğu ve tarafsızlığı Hopam.com tarafından garanti edilmemektedir. Bununla birlikte, haber metni veya ilgili diğer materyalleri kısmen ya da tamamen kopyalanması, yayımlanması, uyarlanması, çevirisinin yapılması, değiştirilmesi ve başka yayın organlarında paylaşılması söz konusu muhabirin iznine tabidir.
Önemli Notlar:
1. Hopam®.com sayfalarında yayınlanan yazılardaki fikirler, yorumlar ve görüşler, Hopa'da yaşayan insanları, Hopa'nın herhangi bir kamuya ait veya özel bölümünü ya da idari yapısını, herhangi bir etnik/politik gurubu, veya diğer ilgili hiçbir özel/tüzel kişiliğini hiçbir şekilde bağlamamaktadır.
2. Sitemiz rengini doğadan aldığından bünyesinde sürekli evrimsel bir değişim ve dönüşüm hali barındırır.
3. Sitede yayımlanan tüm içerik, kısmen ya da tamamen kopyalanarak başka bir yerde kaynak gösterilerek kullanılabilir. Bunun için gerekli ve yeterli koşul, söz konusu içeriği sitemize ekleyen kullanıcının bu doğrultuda izin vermiş olmasıdır.
4. Üyelerimizin, ekledikleri her türlü içerik hakkında sorumlu olduklarını varsaymaktayız. Takip et: @hopam
Tweetle