Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) ile Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği Amerika Temsilciliği işbirliğiyle uygulanan “Yeşeren Fındık Dalları” projesi kapsamında, DOKA Yönetim Kurulu Üyeleri ile bazı işadamlarından oluşan heyet, Amerika Birleşik Devletleri’ne çalışma ve işbirliği ziyaret programı gerçekleştirdi.
Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Artvin Valisi Kemal Cirit, (DOKA) Genel sekreteri Çetin Oktay Kaldırım, (DOKA) Kalkınma Kurulu Başkanı Zeyyad Kafkas, Artvin Belediye Mehmet Kocatepe, Bulancak Belediye Başkanı Recep Yakar, Ordu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Servet Şahin, Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu, Bulancak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ali Fatoğlu, Giresun İl Genel Meclis Başkanı Mürşit Gürel, Giresun Ticaret Sanayi Odası Meclis Başkanı Atakan Ayvaz, (DOKA) Giresun Koordinatörü Murat Aldağ’dan oluşan heyet, Amerika Birleşik Devletleri’nde çeşitli ziyaret ve temaslarda bulundu.
“Yeşeren Fındık Dalları” projesi kapsamında, Amerika Birleşik Devletleri’ne giden DOKA heyeti ilk olarak Washington şehrinde, Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği Amerika Temsilciliği’ni ziyaret etti.
DOKA heyeti daha sonra MÜSİAD USA Başkan Yardımcısı Muharrem Atalan ile birlikte ABD temasları kapsamında Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç'ı ziyaret etti. Türkiye’nin Washington Büyükelçiliği binasında gerçekleşen ziyarette, Büyükelçi Serdar Kılıç, projeye her konuda yardımcı olacaklarına vurgu yaparak, iyi bir çalışmanın sonucunda konunun muhataplarıyla birebir yapılacak görüşmelerin çok daha yararlı olacağını belirtti.
Ziyarette, Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu ve Artvin Valisi Kemal Cirit de, “Yeşeren Fındık Dalları” projesiyle ilgili görüşlerini dile getirdi. Vali Balkanlıoğlu ve Vali Cirit, bazı ülkelerle yapılan iş birliği anlaşmaları hakkında bilgiler verdiler. Heyette yer alan Oda Başkanları da projeye ilişkin görüşlerini ortaya koyarak, başarı getirebilecek bir takım çalışmaların yapılabileceğine vurgu yaptılar. Dünyadaki Fındık pazarında gelinen son noktayı dikkat çektiler.
Türkiye’nin Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç, iki ülke arasındaki ekonomik ilişkileri değerlendirdi. Ekonomik ve sosyal alanda Türkiye-ABD ilişkilerine yönelik stratejik eylem planından bahseden Büyükelçi Kılıç, Türkiye’nin ABD pazarında daha fazla yer alması gerektiğinin altını çizerek en büyük sorunun standartlar ve hacim konusu olduğunu kaydetti. Özellikle ABD pazarında çok sıkı bir rekabet yarışı olduğunu, firmaların buna hazırlık olmaları gerektiğini belirten Kılıç, bu noktada kurumsal hareket etmenin, firmaların birlikte pazara girmelerinin önemine vurgu yaptı.
Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç, ise toplantıda yaptığı konuşmada geçmişte yapmış olduğu başarılı çalışmalardan örnekler verdi. Bu tür çalışmaların Bakanlık düzeyinde yapılacak çalışmaların ardından daha koordineli bir çalışma yapılarak ithal etmek istediğimizi ve ihracatımızda daha başarılı hale getirebilme konusunda bir takım ön çalışmaları birlikte yaparak, bizde devlet olarak gerekeni hep birlikte burada yapmalıyız" şeklinde görüş belirtti.
Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek katılımcı Valilere, Oda Başkanları ve iş adamlarına teşekkür etti. Büyükelçi Kılıç’a Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Ordu Yöresine, Artvin Valisi Kemal Cirit, Artvin yöresine özgü hediyeler takdim etti.
“Yeşeren Fındık Dalları” projesi kapsamında, Amerika Birleşik Devletlerinde bulunan DOKA heyeti, Washington’da SETA Foundation’un ekonomi bölümünü, DC Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret ederek, fındık ve butik çikolata ticareti üzerine görüşmelerde ve temaslarda bulundu.
DOKA heyeti, Washington’daki temaslarının ardından Nem York’a geçerek, burada da ziyaret ve temaslarını sürdürecek. New York’ta ilk olarak Türk-Amerikan Ticaret ve Sanayi Odasını ziyarete edecek olan DOKA heyeti, daha sonra Türkiye’nin New York Başkonsolosluğunu ziyaret edecek. DOKA heyeti, Nem York’ta Türk-Amerikan Giresunlular Derneği’ni ziyareti ile Amerika’daki ziyaret ve temaslarını tamamlayarak, Türkiye’ye dönecek.
Hopam.com'un notu: Okuduğunuz haber sitemize 28.11.2014 tarihinde Hayati Akbaş tarafından girilmiştir. Her ne kadar yayın ilkelerimiz doğrultusunda belli bir süzgeçten geçirmiş olsak da haberin yazım kurallarına ve etik teamüllere uygunluğu, içeriğinin doğruluğu ve tarafsızlığı Hopam.com tarafından garanti edilmemektedir. Bununla birlikte, haber metni veya ilgili diğer materyalleri kısmen ya da tamamen kopyalanması, yayımlanması, uyarlanması, çevirisinin yapılması, değiştirilmesi ve başka yayın organlarında paylaşılması söz konusu muhabirin iznine tabidir.
Önemli Notlar:
1. Hopam®.com sayfalarında yayınlanan yazılardaki fikirler, yorumlar ve görüşler, Hopa'da yaşayan insanları, Hopa'nın herhangi bir kamuya ait veya özel bölümünü ya da idari yapısını, herhangi bir etnik/politik gurubu, veya diğer ilgili hiçbir özel/tüzel kişiliğini hiçbir şekilde bağlamamaktadır.
2. Sitemiz rengini doğadan aldığından bünyesinde sürekli evrimsel bir değişim ve dönüşüm hali barındırır.
3. Sitede yayımlanan tüm içerik, kısmen ya da tamamen kopyalanarak başka bir yerde kaynak gösterilerek kullanılabilir. Bunun için gerekli ve yeterli koşul, söz konusu içeriği sitemize ekleyen kullanıcının bu doğrultuda izin vermiş olmasıdır.
4. Üyelerimizin, ekledikleri her türlü içerik hakkında sorumlu olduklarını varsaymaktayız. Takip et: @hopam
Tweetle