-- Hayati AkbaşTrabzon’un marka değerini artıracak ve 103 dönüm alana kurulacak olan Botanik Parkı ihalesi yapıldı. Büyükşehir Belediyesi’nin Yalıncak’taki ek hizmet binasında yapılan ihaleye 11 firma katıldı. Değerlendirmelerin ve ihaleyi kazanan firmanın açıklanmasının ardından yükleniciye yer teslimi yapılacak ve Trabzon’un marka değerini artıracak projenin yapımına başlanacak.
Daha önce askeri amaçlı kullanılan Çamoba bölgesindeki arazinin Trabzon Büyükşehir Belediyesi’ne tahsis edilmesinden sonra doğa ve botanik parkı yapmak için hareket geçtiklerini dile getiren Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, "Çamoba’daki 103 dönümlük alan şehir ve bölge için bir servet adeta. Bu nedenle doğallığını mümkün olduğu kadar bozmamaya çalışmak ve Botanik Parkı ana amacını da muhafaza etmek gerekiyordu. Burada ağaçların bile ölçümleri yapıldı. Söz konusu alanı Trabzon’un, bölgenin, ülkenin ve hatta dünya turizminin hizmetine sunacağız. Trabzon’umuza, bölgemize, ülkemize ve dünyaya güzel bir botanik parkı hediye etmenin yoğun uğraşı içerisindeyiz. Bu proje aynı zamanda Trabzon’un yaşanılabilir düzeyine, hayat standardının gelişmesine katkı sağlayacaktır” ifadelerini kullandı.
103 bin metrekare alanda yapılacak Botanik Parkı bölgesinin SİT Alanı olması dolayısıyla hazırlanan projenin Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu’ndan geçirildiğini kaydeden Başkan Gümrükçüoğlu, “Parkın yapım ihalesi gerçekleştirildi. İhaleyi kazanan firmanın açıklanmasından sonra yer teslimi ile birlikte botanik parkını yaparak şehrimizin, bölgemizin hatta ülkemizin tanıtımına da katkıda bulunacağız. Çamoba’daki 103 dönümlük askeri alanı Belediyemize tahsis eden Başbakanımız ve şimdiki Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere, bakanlarımıza ve milletvekillerimiz ile emeği geçenlere şükranlarımı sunuyorum" dedi.
Çamoba Botanik Parkı Projesi’ni içerisinde suni gölet, çocuk eğitim alanları, çim amfi, su bahçesi, farklı ağaç gruplarına ait bahçeler, seyir alanları, doğal şelaleler, sanatsal etkinlik alanları, tematik bahçeler, sera ve su bahçesi gibi alanlar yer alıyor.
Hopam.com'un notu: Okuduğunuz haber sitemize 03.11.2014 tarihinde Hayati Akbaş tarafından girilmiştir. Her ne kadar yayın ilkelerimiz doğrultusunda belli bir süzgeçten geçirmiş olsak da haberin yazım kurallarına ve etik teamüllere uygunluğu, içeriğinin doğruluğu ve tarafsızlığı Hopam.com tarafından garanti edilmemektedir. Bununla birlikte, haber metni veya ilgili diğer materyalleri kısmen ya da tamamen kopyalanması, yayımlanması, uyarlanması, çevirisinin yapılması, değiştirilmesi ve başka yayın organlarında paylaşılması söz konusu muhabirin iznine tabidir.
Önemli Notlar:
1. Hopam®.com sayfalarında yayınlanan yazılardaki fikirler, yorumlar ve görüşler, Hopa'da yaşayan insanları, Hopa'nın herhangi bir kamuya ait veya özel bölümünü ya da idari yapısını, herhangi bir etnik/politik gurubu, veya diğer ilgili hiçbir özel/tüzel kişiliğini hiçbir şekilde bağlamamaktadır.
2. Sitemiz rengini doğadan aldığından bünyesinde sürekli evrimsel bir değişim ve dönüşüm hali barındırır.
3. Sitede yayımlanan tüm içerik, kısmen ya da tamamen kopyalanarak başka bir yerde kaynak gösterilerek kullanılabilir. Bunun için gerekli ve yeterli koşul, söz konusu içeriği sitemize ekleyen kullanıcının bu doğrultuda izin vermiş olmasıdır.
4. Üyelerimizin, ekledikleri her türlü içerik hakkında sorumlu olduklarını varsaymaktayız. Takip et: @hopam
Tweetle