Hopa Belediye Başkanı Nedim Cihan yaptığı yazılı basın açıklaması ile göreve başladığından bu tarafa yaptıklarını ve yapacaklarını açıkladı. Cihan yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi. “Mevcut fiziki yapıyı iyileştirmekle Hopa’nın sorunlarının çözülemeyeceği anlaşılmıştır. Yerel seçimler öncesi halkımıza projelerimizi anlattık. Bunlardan Su Arıtma İstasyonu Projesi tamamlandı. Derin Deşarjla ilgili; Liman yanındaki alanın dolgusunu yapıyoruz. Ama en önemlisi Büyük Sahil Projesidir. Sarp Sınır Kapısından turist giriş-çıkışları yıllar itibariyle artarak devam etmesi, Hopa’nın ekonomik, sosyal ve altyapısıyla ilgili daha büyük projeleri hayata geçirmemizi mecbur kılmıştır. Bu hususta seçim öncesi halkımıza sunduğumuz bu projelerle ne kadar haklı olduğumuz anlaşılmıştır.
10 gün önce Sabah Gazetesi’nde Sarp Sınır Kapısındaki giriş-çıkış sayısıyla ilgili bir haber vardı. Bir gündeki sayının 28. 000 kişiye ulaştığı bu rakam, Sarp Sınır Kapısındaki giriş-çıkışlarla ilgili tarihi bir rekordur. Önümüzdeki yıllarda bu sayısal veriler daha hazırlıklı olmamızın bir uyarısıdır.
Hopa gibi 18. 744 nüfuslu bir ilçenin bir günde bu ölçüde bir nüfus hareketliliğini kaldırabilecek çevre ve altyapı hazırlığı olmadığından Belediyemiz tarafından verilen hizmetlerin yetersiz kalacağı da aşikârdır. Belediyemizi, gerek personel gerekse araç gereç bakımından güçlendirilerek halkımıza daha iyi hizmet vermeye devam edeceğiz.
İtfaiye teşkilatı ile ilgili şu düşüncelerimizi aktarmadan geçmek istemiyorum Çevre ilçelerin ve biz de dahil olmak üzere baktığımızda, itfaiye teşkilatının çok donanımlı olduğu söylenemez. Tam donanımlı bir itfaiye teşkilatını kurmak ve sürekli hazır tutmak önemli bir maliyet gerektirmektedir. Amacımız Arhavi, Kemalpaşa ve Borçka (tünel yapılınca yolun kısalması nedeniyle) ile birlikte her türlü yangına trafik kazalarına, tüm ilk yardımın gerektirdiği durumlara müdahale edebilecek büyük ortak bir itfaiye teşkilatı kurmak en büyük arzularımızdan biridir. Bunun için belediye başkanı arkadaşlarımla konunun detaylarını konuşup, inşallah en doğru şekilde sonuçlandırırız.
Bu konuda milletvekilimiz sn İsrafil Kışla ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız sn Kadir Topbaş’ın çok önemli desteklerini alıyoruz. Ayrıca Ankara’da tüm Bakanlık yetkililerinden ve yardımcı olan herkesten Allah razı olsun. Kendilerine buradan tekrar teşekkürlerimi bildiririm.
Gürcistan’a geçmek isteyenlerin ilk durak yeri Hopa ilçesidir. 2013 yılı istatistiklerine göre bir yılda Sarp Sınır Kapısından 6. 400, 000 (altı milyon dörtyüzbin) kişi giriş-çıkış yapmıştır. Son istatistiklere göre bu sayının artarak devam ettiği anlaşılmaktadır. Hopa’da yaşanan ve yıllar itibariyle daha yoğun olarak yaşanacak olan bu nüfus hareketliliğinin kontrollü olarak çevre, altyapı ve diğer mal ve hizmetleri temin etmek hem de bölge ve ülke ekonomisine katkısının olmasını sağlamak için bir an önce Hopa Büyük Sahil Projesine başlamak gerekmektedir. Bu hususta; Hopa esnafına, nakliyecisine, sivil toplum kuruluşlarına ve tüm Hopa halkına büyük görevler düşmektedir. Her platformda bu projenin sadece Hopa’ya değil bütün bölge halkını hatta ülkemiz ekonomisini de yakından ilgilendirdiğinden, herkesin bu projeye destek vermesi gerektiğini anlatmamız şarttır.
Hopa’nın uzaktan göründüğü gibi sıradan bir taşra ilçesi olmadığı hemen her konuda açıklanan istatistikî rakamlardan anlaşılmaktadır. Hopa’nın Türkiye’nin Karadeniz sahil yolunun doğusundaki son yerleşim yeri; Kuzey Doğu Anadolu’nun denize çıkış noktası Sarp Sınır Kapısı, Liman ve havaalanı hizmetlerinin verildiği yer olarak bölgenin en stratejik konumunda olması insan ve araç trafiğinin en yoğun yaşandığı bir yer haline gelmiştir.
Bu itibarla tüm Hopa halkını bir defa daha selamlar, saygılarımı ve sevgilerimi sunarım”.
Hopam.com'un notu: Okuduğunuz haber sitemize 01.09.2014 tarihinde Hayati Akbaş tarafından girilmiştir. Her ne kadar yayın ilkelerimiz doğrultusunda belli bir süzgeçten geçirmiş olsak da haberin yazım kurallarına ve etik teamüllere uygunluğu, içeriğinin doğruluğu ve tarafsızlığı Hopam.com tarafından garanti edilmemektedir. Bununla birlikte, haber metni veya ilgili diğer materyalleri kısmen ya da tamamen kopyalanması, yayımlanması, uyarlanması, çevirisinin yapılması, değiştirilmesi ve başka yayın organlarında paylaşılması söz konusu muhabirin iznine tabidir.
Önemli Notlar:
1. Hopam®.com sayfalarında yayınlanan yazılardaki fikirler, yorumlar ve görüşler, Hopa'da yaşayan insanları, Hopa'nın herhangi bir kamuya ait veya özel bölümünü ya da idari yapısını, herhangi bir etnik/politik gurubu, veya diğer ilgili hiçbir özel/tüzel kişiliğini hiçbir şekilde bağlamamaktadır.
2. Sitemiz rengini doğadan aldığından bünyesinde sürekli evrimsel bir değişim ve dönüşüm hali barındırır.
3. Sitede yayımlanan tüm içerik, kısmen ya da tamamen kopyalanarak başka bir yerde kaynak gösterilerek kullanılabilir. Bunun için gerekli ve yeterli koşul, söz konusu içeriği sitemize ekleyen kullanıcının bu doğrultuda izin vermiş olmasıdır.
4. Üyelerimizin, ekledikleri her türlü içerik hakkında sorumlu olduklarını varsaymaktayız. Takip et: @hopam
Tweetle