Artvin'de turist hediyelik eşya sektörünü canlandırmak, yetenekli ve istekli kursiyerlere yeni bir istihdam alanı yaratıp meslek kazandırmak amacıyla ahşap hediyelik eşya tasarım kursu açıldı.
Artvin Çoruh Üniversitesi (AÇÜ) , İŞKUR işbirliği ve Artvin Belediyesi’nin desteğiyle başlatılan ahşap hediyelik eşya tasarım kursu AÇÜ Meslek Yüksek Okulu Öğretim Görevlisi Gökhan Bayburt öğretiminde Artvin Belediyesi Sanat Atölyesinde yapılıyor.
Haftanın 6 günü günde 5 saatlik çalışma ile devam eden kurs 11 Haziran'da sona erecek.
Ahşap hediyelik eşya tasarım kursuyla ilgili açıklamalarda bulunan Artvin Çalışma Ve İş Kurumu İl Müdürü Cevdet Ertürk, Çalışma ve İş Kurumu olarak hedeflerinin istihdamı artırıp işsizliği azaltmak olduğunu belirterek İstihdamı artırmanın yollarının başında meslek sahibi olmak geldiğini kaydetti. Ertürk kursun Haziran'ın 11'ine kadar devam edeceğini dile getirerek kursa 26 bin TL'lik bir bütçe ayırdıklarını söyledi.
Ertürk yaptığı açıklama, "Bizim en büyük sıkıntılarımızdan biri mesleksizlik. Dolayısı ile meslek kurslarıyla beraber bunları ortadan kaldırmak için uğraş veriyoruz. Bunlardan biriside Artvin Çoruh Üniversitesi ile birlikte yürüttüğümüz ahşap oymacılık kursu" dedi
Kurs süresi boyunca kursiyerlere günlük 20 lira para verdiklerini dile getiren Ertürk; " Helali hoş olsun. Biz bu paranın sonucunun nereye gideceğini merak etmiyoruz ama kursiyerlerimizden bir ricamız var. Bunu bir meslek olarak görmeleri ve bu eğitimleri süresince yapacakları çalışmalarla kurs bitikten sonra alacakları sertifika neticesinde bir meslek edinmeleri ve bu mesleklerini ilerde de devam ettirmeleri yönünde gayret göstertmeleridir. Bu binanın bize tahsisi konusunda bize destek veren Artvin belediyemize, üniversitemize ve değerlerli hocalarına teşekkür ediyorum" diye konuştu.
Projenin paydaşlarından olan Artvin Belediye Başkanı Emin Özgün ise kursla ilgili yaptığı değerlendirmede; "Ülkemizin en büyük sorunu işsizlik. İş Kur'da bu konuda insanların iş edinmesi noktasında çaba gösteriyor. Artvin bir orman kenti. Burada da orman ürünleriyle ilgili ahşap konusunda bir takım ürünler üretiyorlar. Artvin turizm ve eğitim kenti olacak. Her turizmin kentinin bir marka hediyelik öğesi vardır. Bende inanıyorum ki bu atölyemiz de bizde marka ürünümüzü seçeceğiz. Sonra da bunu paraya dönüştürüp ekonomimize katkı sağlayacağız" diye konuştu.
Amaçlarının yeni modellerle Artvin'de ki turistik hediyelik sektörünü canlandırmak olduğunu dile getiren kurs öğretmeni AÇÜ Meslek Yüksek Okulu Öğretim Görevlisi Gökhan Bayburt ise " Artvin'de ki turist hediyelik eşya sektörünü canlandırmak için geliştirmek için açılmış bir kurs. Bir diğer amacımızda meslek öğrenmek isteyen Artvin halkını özellikle de ev hanımlarını evlerden çıkarıp bu anlamda eğitmek çalıştırmak. Çok kısa süre içinde bu kursu oluşturduk. Kursiyerlerimiz güzel işler çıkartıyorlar. Günlük 5 saatlik bir programları var. Saat 13-18 arası. Sıkı bir program uyguluyoruz. Bu kursta amacımız mevcut olan ürünleri değil, tasarım ağırlıklı katma değer ürünler oluşturmak ve bunları kısa zamanda üretip satışa sunmak. Daha önce rastlanmamış tasarımlar üstüne düşüyoruz. Çünkü Artvin olarak turistik eşya konusunda bayağı bir eksiğimiz var" ifadelerini kullandı.
Bayburt konuşmasını Artvin Çoruh Üniversitesinin, malzeme, makine ve bilgisayarlı işleme teknolojileri (CNC) desteğini üstlenerek katkı verdiği kursa Artvin Çalışma ve İş Kurumu Finansal, Artvin Belediyesi de mekansal destek sağlıyor" diye sonlandırdı.
Hopam.com'un notu: Okuduğunuz haber sitemize 18.03.2014 tarihinde Hayati Akbaş tarafından girilmiştir. Her ne kadar yayın ilkelerimiz doğrultusunda belli bir süzgeçten geçirmiş olsak da haberin yazım kurallarına ve etik teamüllere uygunluğu, içeriğinin doğruluğu ve tarafsızlığı Hopam.com tarafından garanti edilmemektedir. Bununla birlikte, haber metni veya ilgili diğer materyalleri kısmen ya da tamamen kopyalanması, yayımlanması, uyarlanması, çevirisinin yapılması, değiştirilmesi ve başka yayın organlarında paylaşılması söz konusu muhabirin iznine tabidir.
Önemli Notlar:
1. Hopam®.com sayfalarında yayınlanan yazılardaki fikirler, yorumlar ve görüşler, Hopa'da yaşayan insanları, Hopa'nın herhangi bir kamuya ait veya özel bölümünü ya da idari yapısını, herhangi bir etnik/politik gurubu, veya diğer ilgili hiçbir özel/tüzel kişiliğini hiçbir şekilde bağlamamaktadır.
2. Sitemiz rengini doğadan aldığından bünyesinde sürekli evrimsel bir değişim ve dönüşüm hali barındırır.
3. Sitede yayımlanan tüm içerik, kısmen ya da tamamen kopyalanarak başka bir yerde kaynak gösterilerek kullanılabilir. Bunun için gerekli ve yeterli koşul, söz konusu içeriği sitemize ekleyen kullanıcının bu doğrultuda izin vermiş olmasıdır.
4. Üyelerimizin, ekledikleri her türlü içerik hakkında sorumlu olduklarını varsaymaktayız. Takip et: @hopam
Tweetle