Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Bilim ve Teknoloji Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen Sanayi Tezleri Programı (SAN-TEZ) kapsamında imalatçı ve yatırımcılar %75 hibe ile desteklenecek.
Bilgilendirme Metni; Hibe desteklerinin %75’ini Bakanlık karşılamakta %25’ini imalatçı (yatırımcı) karşılamaktadır. SAN-TEZ Projesini hazırlayan teklif eden ve yürüten akademisyenlerimizin paydaşı imalatçı (yatırımcı) olacaktır. Proje sınırı ise akademisyenler tarafından belirlenecektir.
İmalatçı ve Yatırımcı aranan Projeler;
• Kereste imalatında buharlama, emprenye ve kurutma makinesi tasarımı yapılmış olup imalata dönüştürülmesi
• Odun tozu ile plastik öğütülmüş toz karıştırılarak kompozit malzeme üretilmesi
• Çay atığına toz bor katılarak doğal boya elde edilmesi
• Güneş enerjisi ile kereste kurutulması
• Tulum peynirinin 60 ºC basınç altında üretilmesi (Sanitasyon)
SAN-TEZ Programı kapsamında Artvin Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü ile iletişime geçilecek.
İLETİŞİM
Hayri YOLOĞLU
İl Müdürü
0 466 212 21 46
Mesut KAYA
Mühendis
0 466 212 17 41
Artvin Bilim, Sanayi ve Teknoloji Müdürlüğü
Karaduman İşhanı Kat:4 - ARTVİN
SAN-TEZ NEDİR?
05 Temmuz 2007 tarih ve 26573 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren “Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Sanayi Tezleri Projelerinin Desteklenmesine İlişkin Yönetmelik” kapsamında yürütülen Sanayi Tezleri (SAN-TEZ) Programı, sanayimizin önemli bir kısmını oluşturan KOBİ’lerimizin Ar-Ge ve Teknoloji kültürü kazanmaları ve sorunlarını üniversitede üretilen bilgi birikimini kullanarak, üniversitelerimizle işbirliği içinde çözme alışkanlığı kazanmalarını sağlayacağı gibi, üniversitelerde ticarileşebilir ürüne yönelik çalışma yürüten akademisyenlerin de bu çalışmalarını katma değere dönüştürmelerine olanak sağlayacak bir destek mekanizmasıdır.
SAN-TEZ Programının amacı, üniversite-sanayi işbirliğinin kurumsallaştırılması ve üniversitelerimizde yapılan bilimsel çalışmaların ticarileştirilerek ülkemize katma değer yaratacak, uluslararası pazarlardaki rekabet gücünün artırılmasına katkı sağlayacak yeni ürün ve/veya üretim yöntemi geliştirilmesi, mevcut üründe ve/veya üretim yönteminde yenilik yapılması amacıyla sanayinin ihtiyaçları doğrultusunda belirlenecek yüksek lisans ve/veya doktora tez çalışmalarının desteklenmesidir.
Desteklenmesine karar verilen San-Tez projesinin toplam bütçesinin %75’i Bakanlığımızca teminatsız ve hibe olarak karşılanmakta olup, toplam proje bedelinin %25’inin proje ortağı kuruluş tarafından dönemler halinde nakdi olarak karşılanması beklenmektedir.
Hopam.com'un notu: Okuduğunuz haber sitemize 27.01.2014 tarihinde Hayati Akbaş tarafından girilmiştir. Her ne kadar yayın ilkelerimiz doğrultusunda belli bir süzgeçten geçirmiş olsak da haberin yazım kurallarına ve etik teamüllere uygunluğu, içeriğinin doğruluğu ve tarafsızlığı Hopam.com tarafından garanti edilmemektedir. Bununla birlikte, haber metni veya ilgili diğer materyalleri kısmen ya da tamamen kopyalanması, yayımlanması, uyarlanması, çevirisinin yapılması, değiştirilmesi ve başka yayın organlarında paylaşılması söz konusu muhabirin iznine tabidir.
Önemli Notlar:
1. Hopam®.com sayfalarında yayınlanan yazılardaki fikirler, yorumlar ve görüşler, Hopa'da yaşayan insanları, Hopa'nın herhangi bir kamuya ait veya özel bölümünü ya da idari yapısını, herhangi bir etnik/politik gurubu, veya diğer ilgili hiçbir özel/tüzel kişiliğini hiçbir şekilde bağlamamaktadır.
2. Sitemiz rengini doğadan aldığından bünyesinde sürekli evrimsel bir değişim ve dönüşüm hali barındırır.
3. Sitede yayımlanan tüm içerik, kısmen ya da tamamen kopyalanarak başka bir yerde kaynak gösterilerek kullanılabilir. Bunun için gerekli ve yeterli koşul, söz konusu içeriği sitemize ekleyen kullanıcının bu doğrultuda izin vermiş olmasıdır.
4. Üyelerimizin, ekledikleri her türlü içerik hakkında sorumlu olduklarını varsaymaktayız. Takip et: @hopam
Tweetle