Fransa, Gürcistan ve Türkiye’den sanatçılar, sanat operatörleri ve akademisyenler, Artvin’in Hopa ilçesinde, ‘Sınırlar Ötesine Dans Etmek’ Projesi için bir arada… 12 – 19 Haziran 2013 tarihleri arasında,
Karadeniz Bölgesine canlılık getirecek olan proje süresince, atölye çalışmaları, gösteriler, sunumlar ve etkinlikler gerçekleşecek. Proje, Hopa ve Batum’da yaşayanlar, Hopa-Batum bölgesinden farklı disiplinlerde çalışan kültür inisiyatifleri, yerel sanatçılar, Türk, Gürcü ve Avrupalı sanatçılar, Türkiye, Gürcistan ve Fransa’daki sanat inisiyatifleri, uluslararası çağdaş sanat toplulukları ve kültür ve sanat ile ilgilenen herkesin katılımını bekliyor.
Karadeniz Dans Kültürü
Karadeniz zengin dans kültürüne sahip bir bölgedir. Bölgedeki dans biçimleri açık benzerlikler barındırmaktadır. Dans, adeta bölgedeki günlük hayatın önemli bir parçası halini almıştır. Buna rağmen halk çağdaş ve modern dans gibi yeni dans türlerine aşina değildir. Artvin’in Hopa ilçesi, Gürcistan’ın Batum şehrine olan yakınlığı sayesinde kuşkusuz kozmopolit bir sınır ilçesi ve merkezi bir geçiş noktası konumundadır. Avrupa ve Türkiye’den pek çok sanatçının da aslında tam da bu sebeplerden gözünü Hopa’ya çevirmesi tesadüf değildir. ‘Sınırlar Ötesine Dans Etmek’ Projesi de Türkiye, Fransa ve Gürcistan’dan sanat kurumlarının işbirliğinde doğmuştur. Projenin ana amacı ‘dans ve hareket’ temalı etkinliklerle bed
Yerel sanatçıları destekleyen, sanatsal gelişime katkı sağlamayı amaçlayan proje, bölgedeki genç dansçıların, yurt dışı ya da şehir dışı kurumlarla arasında sürdürülebilir ilişkiler kurmasına öncülük edecektir. Yerel sanatçılar ile Avrupa’da dans alanında aktif olan sanatçılar arasında iletişim kanalları açılabilecektir. en farkındalığınıoluşturmaktır. Proje süresince, Fransa, Gürcistan ve Türkiye’nin farklı illerinden gelen sanatçılar, yerel halkı da dahil ederek, dans gösterileri, atölye çalışmaları, sunumlar ve etkinlikler gerçekleştirecektir.
Yerel izleyicilere çağdaş dans alanından parçalar aktarıldıktan sonra performansların içeriği tartışılacaktır. Proje esnasında sanatçılar ve araştırmacılar farklı disiplinlerden yerel sanatçılar ve konuya ilgi duyan yerel halkla bir araya gelerek, deneyimlerini, pratiklerini ve vizyonlarını paylaşma imkanı bulabileceklerdir. Atölyeler sadece yerel sanatçılara değil dansla ilişkisi olmayan kişilerin de katılımına açıktır. Böylelikle yerel halk kültür sanat, ekoloji ve yaşam arasındaki ilişkiyi sorgulayacak ve aynı zamanda beden ve mekan farkındalığını artıracaktır. Proje etkinlikleri kapsamında gençlere yönelik özel bir drama atölyesi de düzenlenecektir.
Hopam.com'un notu: Okuduğunuz haber sitemize 15.06.2013 tarihinde Levent Yazıcı tarafından girilmiştir. Her ne kadar yayın ilkelerimiz doğrultusunda belli bir süzgeçten geçirmiş olsak da haberin yazım kurallarına ve etik teamüllere uygunluğu, içeriğinin doğruluğu ve tarafsızlığı Hopam.com tarafından garanti edilmemektedir. Bununla birlikte, haber metni veya ilgili diğer materyalleri kısmen ya da tamamen kopyalanması, yayımlanması, uyarlanması, çevirisinin yapılması, değiştirilmesi ve başka yayın organlarında paylaşılması söz konusu muhabirin iznine tabidir.
Önemli Notlar:
1. Hopam®.com sayfalarında yayınlanan yazılardaki fikirler, yorumlar ve görüşler, Hopa'da yaşayan insanları, Hopa'nın herhangi bir kamuya ait veya özel bölümünü ya da idari yapısını, herhangi bir etnik/politik gurubu, veya diğer ilgili hiçbir özel/tüzel kişiliğini hiçbir şekilde bağlamamaktadır.
2. Sitemiz rengini doğadan aldığından bünyesinde sürekli evrimsel bir değişim ve dönüşüm hali barındırır.
3. Sitede yayımlanan tüm içerik, kısmen ya da tamamen kopyalanarak başka bir yerde kaynak gösterilerek kullanılabilir. Bunun için gerekli ve yeterli koşul, söz konusu içeriği sitemize ekleyen kullanıcının bu doğrultuda izin vermiş olmasıdır.
4. Üyelerimizin, ekledikleri her türlü içerik hakkında sorumlu olduklarını varsaymaktayız. Takip et: @hopam
Tweetle