Artvin İl Koordinasyon Kurulu 4. Dönem Toplantısı gerçekleştirildi. Valilik Çoruh Toplantı Salonunda, Artvin Valisi Necmettin Kalkan başkanlığında yapılan toplantıya, AK Parti Artvin Milletvekili İsrafil Kışla, Vali Yardımcısı Yılmaz Kurt, yatırımcı kurum ve kuruluşların bölge ve il müdürleri, kaymakamlar, belediye başkanları, sivil toplum kuruluşları ile meslek odalarının başkanları katıldılar.
Artvin Valisi Necmettin Kalkan, toplantıda yaptığı konuşmada, “Artvin’de ki projelerimizin yatırım programına girmesi noktasında Milletvekilimiz Dr. İsrafil Kışlanın önemli desteklerini görüyoruz. Ben bundan dolayı kendisine teşekkür ederim. Milletvekilimizin toplantıya katılmasını ben arzu ettim. Bu toplantı geçen koordinasyon kurulları toplantısına nazaran farklı bir format da geçecek. Bu toplantıda, yürütülen projelerle ilgili bilgi vermenizi isteyeceğim. Diğer koordinasyon kurulu toplantıları, yürütülen işlerde koordinasyonu gerektiren konular var mı yok mu bunun değerlendirildiği toplantılardı. Ancak Sayın vekilimizin burada bulunması hasebiyle yürütülen projelerle ilgili genel olarak başlıklar halinde, özellikle ilin üzerinde durduğu Cankurtaran gibi konularda ayrıntılı bilgi vermenizi rica edeceğim. ” dedi.
Dönem sonu itibariyle Artvin’de 269 projenin uygulandığını belirten Vali Kalkan, “Yıllara göre sari bedeli 9. 8 milyar TL, önceki yıllar harcaması 6, 1 milyar TL, yıl ödeneği 916 milyon lira, dönem sonu itibariyle harcanan para 470 milyon liraya tekamül ediyor. Buda ödeneğin yüzde 51’i demek. Bu harcama oranının dönem sonuna gelmemize rağmen düşük olduğunu sizlerde görüyorsunuz. 269 projenin 124’ü tamamlandı, 123’ü halen devam ediyor. 10 adet proje ihale aşamasında, 12 adedine ise henüz başlanılmadı. Oransal dağılımına baktığımızda yüzde 84’ünün baraj ve HES projelerine yönelik harcandığını görüyoruz.
DSİ Bölge müdürlüğümüz yüzde 84, 1’lik oranla önemli ve ciddi işler yapıyor. Yusufeli’nin 30, 4 km’lik kısmı hizmete alındı ama birtakım sorunlar var. Bunları bende yakinen takip ediyorum. Cankurtaran tünelinde ciddi bir ilerleme var. İl Özel İdaremizin makine parkı önemli ölçüde yenilendi. Üniversitemizin alt yapı yatırımları devam ediyor. Sağlık alanında Arhavi ve Şavşat Devlet Hastanelerinin inşaatı hızla devam ediyor. Hopa Devlet hastanesinin ihalesi de geçtiğimiz günlerde gerçekleşti. Gençlik Spor Hizmetleri anlamında ise ilin her ilçesine yönelik ciddi yatırımlar var. Bunlardan benim de en çok önemsediğim kayak merkezinin enerji sorununa dönük olarak ihaleyi gerçekleştirdik. Kar yağmadan tesisi hizmete almış olacağız. Çoruh park inşaatı devam ediyor. Köydes yatırımlarımız devam ediyor. ” diye konuştu.
DSİ 26. Bölge Müdürü Muammer Keleş ise ilde yapımı devam eden barajlar ve kurum çalışmaları hakkında detaylı bilgi verdi. Keleş, yapımı tamamlanan Deriner Barajı’nın 24 Şubat 2012 tarihinde su tutmaya başladığını anımsatarak, barajın yılsonu itibarıyla enerji üretimine başlayacağını kaydetti.
Karayolları 10. Bölge Müdür Vekili Selahattin Bayramçavuş, Hopa-Borçka karayolu arasındaki Hopa-Cankurtaran Tüneli inşaatı çalışmalarının hızlı bir şekilde devam ettiğini belirterek, “ Tünelin Hopa tarafında 2x1834 metre çift tüp, Borçka tarafında 2x884 metre çift tüp kazı çalışması tamamlanmış olup, Hopa ağzı giriş sol ve Borçka tarafı çıkışında yer alan sağ tüplerde tünel beton kaplaması toplam 940 metreye ulaşmıştır. 2012 yılında tünel portallarında çalışmalara devam edilecektir. Tünelde çalışmalar aralıksız bir şekilde sürdürülmektedir. ” dedi.
Camili-Borçka karayolundaki çalışmalar hakkında da bilgi veren Bayramçavuş, ”Camili-Borçka arasındaki 43, 6 kilometrelik uzunluğundaki tek yolun 36 kilometrelik kesimi 2011 yılı sonuna kadar sathi kaplama olarak tamamlanarak trafiğe açılmıştır.
2012 yılında 3 kilometrelik tek yol, Alt temel seviyesinde tamamlanması hedeflenmektedir. Şu ana kadar bir kilometrelik bir kesim, Alt temel seviyesinde tamamlanmıştır. 4, 6 kilometrelik tünelli Macahel geçidini by pas eden alternatif güzergahın istikşaf çalışması, onaylanmak üzere Karayolları Genel Müdürlüğüne gönderilmiştir. Bu yeni güzergâh tamamlandığında mevut yol yaklaşık 17 kilometre kısalmış olacaktır. ” diye konuştu.
Yaklaşık 4 saat süren toplantı, yatırımcı kurum ve kuruluş temsilcilerinin yürütülen projeler hakkında bilgi vermelerinin ardından, Valilik Bilgi İşlem Müdürlüğünce hazırlanan ve Valilik internet sitesi üzerinden ilin hangi noktasında hangi projenin uygulamaya konulduğunu gösteren “ Harita Tabanlı Proje Takip Sistemi” projesinin tanıtımının yapılmasının ardından sona erdi.
Hopam.com'un notu: Okuduğunuz haber sitemize 01.11.2012 tarihinde Hayati Akbaş tarafından girilmiştir. Her ne kadar yayın ilkelerimiz doğrultusunda belli bir süzgeçten geçirmiş olsak da haberin yazım kurallarına ve etik teamüllere uygunluğu, içeriğinin doğruluğu ve tarafsızlığı Hopam.com tarafından garanti edilmemektedir. Bununla birlikte, haber metni veya ilgili diğer materyalleri kısmen ya da tamamen kopyalanması, yayımlanması, uyarlanması, çevirisinin yapılması, değiştirilmesi ve başka yayın organlarında paylaşılması söz konusu muhabirin iznine tabidir.
Önemli Notlar:
1. Hopam®.com sayfalarında yayınlanan yazılardaki fikirler, yorumlar ve görüşler, Hopa'da yaşayan insanları, Hopa'nın herhangi bir kamuya ait veya özel bölümünü ya da idari yapısını, herhangi bir etnik/politik gurubu, veya diğer ilgili hiçbir özel/tüzel kişiliğini hiçbir şekilde bağlamamaktadır.
2. Sitemiz rengini doğadan aldığından bünyesinde sürekli evrimsel bir değişim ve dönüşüm hali barındırır.
3. Sitede yayımlanan tüm içerik, kısmen ya da tamamen kopyalanarak başka bir yerde kaynak gösterilerek kullanılabilir. Bunun için gerekli ve yeterli koşul, söz konusu içeriği sitemize ekleyen kullanıcının bu doğrultuda izin vermiş olmasıdır.
4. Üyelerimizin, ekledikleri her türlü içerik hakkında sorumlu olduklarını varsaymaktayız. Takip et: @hopam
Tweetle