Trabzon KTÜ bünyesinde faaliyet gösteren Hopa Ağaç İşleri Meslek Yüksekokulunun Hopa'da eğitim-öğretimine devam etmesi konusunun görüşülmesi amacıyla Hopa Belediyesi meclis toplantı salonunda bir toplantı yapıldı. Toplantıya Hopa Belediye Başkanı Yılmaz Topaloğlşunun yanı sıra, Hopa TSO Meclis başkanı Hakan Toker ve vatandaşlar katıldı. Hopa Yüksek Okul yapma ve yaşatma derneği tarafından düzenlenen toplantının açılış konuşmasını yapan dernek başkanı Osman Akyürek bütün katılımcılara teşekkür ederek "Biz bu yüksek okulun Hopaya getirilmesi için çok uğraş verdik. Defalarca Trabzon'u ziyaret ettik, Dönemin valilerinin kapılarını çaldık, KTÜ rektörleri ile defalarca görüştük. Önce olur denilen şey karşısında sonra tavır değiştirildi ve olmaz denildi. Hopa'daki bütün çay üreticilerimizin ve Hopalıların katkısı ile topladığımız parayla aldığımız 40 bin metre kare alanı KTÜ' ye yüksek okul yapılması için tapusu ile verdik. Jeoloji mühendisleri geldi "Buraya okul yapılabilir" dediler ama sonra dönemin rektörleri olmaz dediler Şimdi biz artık çözüm istiyoruz. Top yekun Hopalılarla birlikte KTÜ' nün kapısına taşınıp "okulumuzu istiyoruz" diye eylem mi yapalım. Bu konu Hopa'nın en öncelikli sorunudur ve sorun toplumun her kesimi tarafından kabullenilmiştir. Biz okulumuzu Hopaya istiyoruz" diye konuştu.
REKTÖRLÜK OKULU HOPA'YA VERMEK İSTEMİYOR MU?
Hopa Yüksek okul yapma ve yaşatma derneği yönetim kurulu üyesi Avukat Mustafa Bayraktar da yaptığı konuşmada "Hopa ve Kemalpaşalı Çay üreticilerimiz alın terleri olan çaydan alacakları bedelin %2'sini gönüllü olarak okul yapılabilir diye KTÜ tarafından aldırılan arsanın alımı için vermiştir. Hopalı esnaf bu arsanın alımı için katkıda bulunmuştur. , ve sonuçta 40 bin metre kare arsa alınmıştır. Arazinin tapusu KTÜ' ne verilmiştir. Madem okul yapmayacaktın da neden bizden arsanın alınmasını istediniz ve alınan arazinin tapusunu KTÜ ye devrini istediniz. Hopalının kafasında ve bizlerinde kafasında soru işaretleri oluşmuştur. Bir eğitim kurumu olan okulumuzdan KTÜ Rant'mı elde etmektedir ve bu rantı Hopaya vermek mi istememektedir? Bizler Artvin valilerimiz, Hopa kaymakamlarımız, Millet vekillerimiz kanallarıyla bu konuda yaptığımız bütün girişimlerimiz sonuçsuz kalmıştır. Şimdi bize yine kolları sıvayıp okulumuzu Hopaya getirebilmek için yollara düşmek görevi önümüze gelmiştir. . Biz okulumuzu Hopaya istiyoruz. KTÜ Rektörlüğü bizim sesimizi artık duysun. Çünkü biz şu an Hopa'nın sesiyiz ve Hopa da ciddi anlamda sıkıntı doğmuştur" dedi.
Trabzon Orman Fakültesinden emekli olan Hopalı öğretim görevlisi emekli Prof. Fikret Kapucu da yaptığı konuşmada okulun kuruluş aşamasını bildiğini ve kendinin bile çalıştığını ifade ederek "Şimdi Çadırda bile eğiti verilebiliyor fakat atölye olmadan Yüksekokul Hopa'ya gelemez. onun için mevcut arazimizin en iyi şekilde değerlendirerek komple bir eğitim merkezi kurulmasının projesini hayata geçirmek anlamında rektörlüğe talepte bulunalım. Sayın kaymakamımız ve belediye başkanımızla birlikte sayın rektöre derdimizi tekrar anlatalım" dedi. ".
Hopa TSO Meclis Başkanı Hakan Toker de Kaymakam, Belediye Başkanı, Parti ilçe başkanı TSO Başkanı ve milletvekilleriyle birlikte KTÜ Rektörünü ziyaret etme önerisinde bulundu.
BİR İLKİ DAHA GERÇEKLEŞTİRELİM
Toplantıda bir konuşma yapan Hopa Belediye Başkanı Yılmaz Topaloğlu, "Bir ilki daha gerçekleştirelim ve bir işin önce ticari değil de bilimsel yönüne bakalım. İçinde yaşadığımız ülkede ticari kaygılarla birçok üniversite ve yüksekokul kuruluyor, taşınıyor ve mezun öğrencilerimizden kaçı yüzünün akıyla ben üniversite mezunuyum diyebiliyor?
KTÜ de Hopa Meslek Yüksekokulu'nun adı bir zorunluluktan mı yoksa bir tekliften dolay mı geçiyor?"dedi. Belediye başkanı Yılmaz Topaloğlu Hopa'nın aslında bir çok yüksek okula ihtiyacı olduğunu ama öncelikle adı Hopa olan yüksek okulun Hopa da eğitim-öğretimine devam etmesinin önemine değinerek "Bu okulumuzu kazanana öğrencilerimizin bir kısmı Trabzon'u bilmeden Hopaya gelip okul arıyorlar. O zaman Hopa'nın hakkı olanı Hopaya vermenin zamanı daha gelmedi mi. Hopa komple bir bütün olarak okuluna sahip çıktığını görmenin mutluluğunu duyuyorum şu an. O zaman gelin Hopa da bir ilki daha gerçekleştirelim ve okulumuzu Hopaya taşıma anlamında üzerimize ne görev düşüyorsa seve-seve o görevi yerine getirelim. Biz bu konuyu sahipleniyoruz ve okulumuzun Hopa da eğitim-öğretim görmesi için çalışacağımız da açıkça ilan ediyoruz" dedi.
Toplantı sonrasında içinde milletvekilleri, Hopa kaymakamı, Hopa Belediye Başkanı, Hopa STÖ başkanları ve dernek yönetiminin olduğu bir heyetin en kısa zamanda KTÜ rektörünü makamında ziyaret edebilmesi için girişimde bulunulması kararı alındı.
Hopam.com'un notu: Okuduğunuz haber sitemize 09.06.2005 tarihinde tarafından girilmiştir. Her ne kadar yayın ilkelerimiz doğrultusunda belli bir süzgeçten geçirmiş olsak da haberin yazım kurallarına ve etik teamüllere uygunluğu, içeriğinin doğruluğu ve tarafsızlığı Hopam.com tarafından garanti edilmemektedir. Bununla birlikte, haber metni veya ilgili diğer materyalleri kısmen ya da tamamen kopyalanması, yayımlanması, uyarlanması, çevirisinin yapılması, değiştirilmesi ve başka yayın organlarında paylaşılması söz konusu muhabirin iznine tabidir.
Önemli Notlar:
1. Hopam®.com sayfalarında yayınlanan yazılardaki fikirler, yorumlar ve görüşler, Hopa'da yaşayan insanları, Hopa'nın herhangi bir kamuya ait veya özel bölümünü ya da idari yapısını, herhangi bir etnik/politik gurubu, veya diğer ilgili hiçbir özel/tüzel kişiliğini hiçbir şekilde bağlamamaktadır.
2. Sitemiz rengini doğadan aldığından bünyesinde sürekli evrimsel bir değişim ve dönüşüm hali barındırır.
3. Sitede yayımlanan tüm içerik, kısmen ya da tamamen kopyalanarak başka bir yerde kaynak gösterilerek kullanılabilir. Bunun için gerekli ve yeterli koşul, söz konusu içeriği sitemize ekleyen kullanıcının bu doğrultuda izin vermiş olmasıdır.
4. Üyelerimizin, ekledikleri her türlü içerik hakkında sorumlu olduklarını varsaymaktayız. Takip et: @hopam
Tweetle