Hopa'ya ilk atama olarak göreve başlayan 37 öğretmenin uyum eğitim programı Hopa Atatürk Lisesinde başladı. 17 Şubat tarihine kadar devam edecek olan uyum eğitimine tabi olan öğretmenler yüz yüze ve uzaktan eğitim yöntemiyle yapılan eğitimlere katılıyorlar.
Uzaktan eğitim kapsamında, konuların sunumu Milli Eğitim Bakanlığında oluşturulan bir merkezden canlı olarak yürütülüyor. Uzaktan eğitim sürecinde katılımcılar MEBBİS yöneticisi aracılığıyla eğitim görevlisine soru da sorabiliyorlar. Yüz yüze eğitim aşamalarında ise eğitim görevlileri, aday öğretmenlere konularıyla ilgili olarak konferans salonunda eğitim veriyorlar.
Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü Uyum Eğitimi Programı kapsamında, ilk olarak Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'in açılış konuşması yer aldı. Ardından Genel Müdür Ömer Balıbey tarafından uzaktan eğitim yöntemiyle "öğretmenlik mesleği" konulu ders verildi. Derste geçmişten günümüze öğretmen yetiştirme sistemi ve mesleki gelişim konularında bilgi aktarıldı. Aday öğretmenler, ilk gün İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Yılmaz tarafından Hopa ilçe milli eğitim müdürlüğü ve çalışmaları konusunda da bilgilendirildi.
Aday öğretmenler uyum eğitimlerinin ikinci gününde, il milli eğitim müdürlüklerince belirlenecek eğitimcilerce verilecek çevreye uyum eğitimine katılacak. Burada yeni öğretmenlere atandıkları çevrenin sosyal yapısı, önemli günleri, kültürel özellikleri, yaşanabilecek riskler, coğrafi özellikleriyle çevrenin sosyo ekonomik yapısı anlatılacak.
Talim Terbiye Kurulu Başkanı Emin Karip, uzaktan eğitim yöntemiyle üçüncü gün "öğretim programları" dersi verecek. Derste ilköğretim ve ortaöğretim programlarında yenilenme süreciyle öğretim programlarında yapılandırmacı yaklaşım felsefesi konuları işlenecek. Aday öğretmenler aynı gün "mesleki değerler ve etik" ile "üniversite yaşamından meslek yaşamına geçiş" konularında da eğitilecek.
Uyum eğitimlerinin dördüncü gününde öğretmene yönelik mesleki rehberlik, özel eğitime ihtiyacı olan öğrencileri tanımayla ilk yardım konularında dersler verilecek. Yüz yüze yapılacak ilk yardım derslerinde, ilk yardım bilincinin geliştirilmesi, doğal afet ve benzeri durumlarda alınacak tedbirlerle temel uygulamalar konularında bilgi verilecek.
Aday öğretmenlere, Gazi Üniversitesi öğretim üyesi Bülent Özmen'in vereceği "temel afet ve deprem bilinci" dersinde de afet çeşitleri ve acil durum, doğal kökenli afetler ve Türkiye, afetten korunma, Türkiye'deki deprem üretme potansiyeline sahip faylar, deprem bölgeleriyle konuya ilişkin yararlı önerilerde bulunulacak. Öğretmenler, ayrıca afet psikolojisinde iletişim konularında da bilgi sahibi olacak.
Bilişim teknolojilerinin eğitim sistemine etkisi konularında da bilgilendirilecek öğretmenlere, FATİH Projesi konusunda da bilgi verilecek.
Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü Grup Başkanı Mustafa İlkhan'ın uzaktan vereceği eğitimde öğrenme sürecinde bilişim teknolojilerinin önemi, eğitimde kullanılan bilişim teknolojileri ve FATİH Projesi anlatılacak.
Öğretmen adayları eğitimlerinin son 2 gününü ise il ya da ilçe genelinde çevre gezileriyle il ya da ilçe milli eğitim müdürlükleri, halk eğitim müdürlükleri, rehberlik araştırma merkezleri müdürlükleri ve okul ziyaretleriyle tamamlayacak.
Eğitimin sonunda yapılacak değerlendirmenin ardından aday öğretmenlere sertifikaları verilecek.
Hopam.com'un notu: Okuduğunuz haber sitemize 16.02.2012 tarihinde Hayati Akbaş tarafından girilmiştir. Her ne kadar yayın ilkelerimiz doğrultusunda belli bir süzgeçten geçirmiş olsak da haberin yazım kurallarına ve etik teamüllere uygunluğu, içeriğinin doğruluğu ve tarafsızlığı Hopam.com tarafından garanti edilmemektedir. Bununla birlikte, haber metni veya ilgili diğer materyalleri kısmen ya da tamamen kopyalanması, yayımlanması, uyarlanması, çevirisinin yapılması, değiştirilmesi ve başka yayın organlarında paylaşılması söz konusu muhabirin iznine tabidir.
Önemli Notlar:
1. Hopam®.com sayfalarında yayınlanan yazılardaki fikirler, yorumlar ve görüşler, Hopa'da yaşayan insanları, Hopa'nın herhangi bir kamuya ait veya özel bölümünü ya da idari yapısını, herhangi bir etnik/politik gurubu, veya diğer ilgili hiçbir özel/tüzel kişiliğini hiçbir şekilde bağlamamaktadır.
2. Sitemiz rengini doğadan aldığından bünyesinde sürekli evrimsel bir değişim ve dönüşüm hali barındırır.
3. Sitede yayımlanan tüm içerik, kısmen ya da tamamen kopyalanarak başka bir yerde kaynak gösterilerek kullanılabilir. Bunun için gerekli ve yeterli koşul, söz konusu içeriği sitemize ekleyen kullanıcının bu doğrultuda izin vermiş olmasıdır.
4. Üyelerimizin, ekledikleri her türlü içerik hakkında sorumlu olduklarını varsaymaktayız. Takip et: @hopam
Tweetle