Abigem Profesyonel Desteğe Hazır

01/01/2014 15:02

Tarım Yatırım Projeleri İçin Abigem Profesyonel Desteğe Hazır.


Artvin De Tarim Yhatirim Projeleri İcin Abigem Profosyonel D

Haber: Hayati Akbaş







Tarımsal Kalkınma Programından destek almak isteyen yatırımcılar, ATSO bünyesinde hizmet veren ABİGEM Temsilciliği’ne başvurarak profesyonel destek alabilir.

ABİGEM Artvin Temsilcisi Yaşar Kars konuyla ilgili olarak ATSO kanalıyla şu bilgileri aktardı; “ABİGEM Kamu ve Özel sektöre her türlü danışmanlık hizmetleri veren İlimizdeki en etkili ve yetkin temas noktasıdır. Bu anlamda başta KOBİ’lerimiz olmak üzere tüm ticaret erbabımız ile tarım yatırımcıları ve işletmeleri, bize gelerek en doğru şekilde bilgi ve destek alabilirler.

Bilindiği üzere geçtiğimiz günlerde Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın “Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı” kapsamında açıklamıştır. Bu destek programından faydalanmak isteyen yatırımcılar; Artvin Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) bünyesinde hizmet veren Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi (ABİGEM) temsilciliğine başvurabilir ve desteklerle ilgili olarak, proje hazırlanması ve sunulması süreçlerinde profesyonel destek alabilirler. Desteklerden faydalanmak isteyen vatandaşlar Ticaret ve Sanayi Odasına gelerek birebir görüşebilirler. ”

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından, Ulusal Tarım Stratejisi Kırsal Kalkınma Plan çerçevesinde, doğal kaynaklar ve çevrenin korunmasını dikkate alarak, kırsal alanda gelir düzeyinin yükseltilmesi, tarımsal üretim ve tarıma dayalı sanayi entegrasyonunun sağlanması için küçük ve orta ölçekli işletmelerin desteklenmesi, tarımsal pazarlama altyapısının geliştirilmesi, gıda güvenliğinin güçlendirilmesi, kırsal alanda alternatif gelir kaynaklarının oluşturulması, yürütülmekte olan kırsal kalkınma çalışmalarının etkinliklerinin artırılması ve kırsal toplumda belirli bir kapasitenin oluşturulması amacıyla Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı uygulamaya koyuldu.

Açıklanan destek paketi ile ilgili genel bilgi;

Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında, tabandan yukarıya doğru yaklaşımla katılımcılığı sağlayan, yerel kapasiteyi ve örgütlenmeyi geliştiren, istihdam yaratma potansiyeli olan, üretici gelirlerini artıran ve çeşitlendiren, tarıma dayalı küçük ve orta ölçekli sanayinin gelişmesini ve yaygınlaştırılmasını esas alan projelerin yanı sıra kırsal altyapının rehabilitasyonuna yönelik projeler ile üretime yönelik makine-ekipman alımı projeleri de desteklenmekte.

Program, tarıma dayalı yatırımların desteklenmesi programı ile ilgili ekonomik yatırım konularını kapsıyor;

1- Tarımsal ürünlerin işlenmesi, depolanması ve paketlenmesine yönelik yeni tesislerin yapımı,

2- Tarımsal ürünlerin işlenmesi, depolanması ve paketlenmesine yönelik mevcut faal olan veya olmayan tesislerin kapasite artırımı ve teknoloji yenilenmesi,

3-Tarımsal ürünlerin işlenmesi, depolanması ve paketlenmesine yönelik kısmen yapılmış yatırımların tamamlanması,

4- Tarımsal ürünlerin depolanmasına yönelik yeni tesis başvurularında sadece çelik silo ve soğuk hava deposu hibe desteği kapsamında değerlendirilir.

5-Alternatif enerji kaynakları kullanan yeni seraların yapımı,

6-Tebliğ kapsamında bulunan konularla ilgili tarımsal faaliyetlere yönelik yapılmış veya yapılacak tesislerde kullanılmak üzere, alternatif enerji kaynaklarından jeotermal, biyogaz, güneş ve rüzgâr enerjisi üretim tesislerinin yapımı,

7- Koyun, keçi ve manda konularında sabit yatırım projeleri,

8-Hayvansal orijinli gübrelerin işlenmesi, paketlenmesi ve depolanmasına yönelik yatırımlar, hibe desteği kapsamında değerlendirilir.

- Ekonomik yatırımlar için proje başvurularında hibeye esas proje tutarı, gerçek kişi başvurularında 300. 000 Türk Lirasını, tüzel kişi başvuruları için ise 800. 000Türk Lirasını geçemez.

- Hibeye esas proje tutarının % 50 sine hibe yoluyla destek verilir. Diğer %50 si oranındaki tutarı başvuru sahipleri kendi kaynaklarından temin etmekle yükümlüdür.

- Proje bütçesi KDV hariç hazırlanır.

- Proje toplam tutarının; gerçek kişi başvuru tekliflerinde 300. 000 Türk Lirasını, tüzel kişi başvuruları için ise 800. 000Türk Lirasını aşması durumunda, artan kısma ait işlerin proje sahiplerince ayni katkı olarak finanse edilmesi ve yatırım süresi içerisinde tamamlanması gerekir. Bu durumun hibe başvurusu ile beraber taahhüt edilmesi şarttır.

- Küçük ve orta ölçekli ekonomik faaliyetlere yönelik yatırım tesislerinin desteklenmesi amaçlandığından, başvuruda belirtilen proje toplam tutarı ile yatırım konusunun tam olarak gerçekleşmesi sağlanmalıdır. Bu nedenle büyük bir projenin kısmi gerçekleştirilmesi veya bölümler/üniteler şeklinde program kapsamında yapılmasına yönelik olarak hazırlanan proje başvuruları kabul edilmez.

comments powered by Disqus

Hopam.com'un notu: Okuduğunuz haber sitemize 01.01.2014 tarihinde Hayati Akbaş tarafından girilmiştir. Her ne kadar yayın ilkelerimiz doğrultusunda belli bir süzgeçten geçirmiş olsak da haberin yazım kurallarına ve etik teamüllere uygunluğu, içeriğinin doğruluğu ve tarafsızlığı Hopam.com tarafından garanti edilmemektedir. Bununla birlikte, haber metni veya ilgili diğer materyalleri kısmen ya da tamamen kopyalanması, yayımlanması, uyarlanması, çevirisinin yapılması, değiştirilmesi ve başka yayın organlarında paylaşılması söz konusu muhabirin iznine tabidir.
Benzer Haberler
Benzer içerik bulunamadı.


En Çok Okunan Yaşam Haberleri
 » Türklim Olağan Genel Kurulu Yapıldı...
 » Necmettin Orman Vefat Etti!...
 » Hopa’da Gözyaşı Ve Acı Vardı...
 » Chp’den Sonra Akparti’den Miting Ha...
 » Rauf Başar Ödül Töreni Düzenlendi...
 » Artvin’de Kayak Şenliği Sona Erdi...
 » Doğu Karadeniz İçin Yeni Bir Fırsat...
 » Hopa’nın Kadınları, Muhteşemsiniz!...
 » Hopa Tso Açü Meslek Yüksekokulu’nu...
 » Hopa’da Sivil Savunma Programı Gerç...