Çetin Nuhoğlu Yeniden Und Başkanı

21/01/2013 15:53

Und'nin 37’nci Genel Kurulunda 6 Geçersiz 3 Boş Ve 388 Kabul Oyu İle Çetin Nuhoğlu Yeniden Başkan Oldu.


Haber: Hayati Akbaş







Çok konuşuldu, çok tartışıldı. . . Uluslararası Nakliyeciler Derneği'nin yeni başkanının kim olacağı sorusu aylardır gündemde yer alan soru idi. Bölge istişare toplantıları ile Anadolulu nakliyecilerle buluşan Özmen'in mi yoksa Anadolu turu ile nakliyecilerle sorunları paylaşan Çetin Nuhoğlu'nun mu başkan olacağı merak konusu iken Mevcut Başkan Ruhi Özmen'in adaylıktan çekilmesi üzerine ipi göğüsleyen taraf Çetin Nuhoğlu oldu.

Uluslararası Nakliyeciler Derneği UND'nin 37’inci Genel Kurulu Yeşilköy Wow Otelde gerçekleştirildi. Saygı duruşu ve İstiklal marşı ile başlayan Genel Kurul, Ruhi Özmen Yönetiminin faaliyet raporunun okunması, yönetmelikte değişikliği yapılacak maddelerin oylanması, Çalışma, hesap ve denetleme raporları üzerine görüşme, yönetim kurulu hesap raporu ile devam etti ve Ruhi Engin Özmen'in adaylıktan çekilmesi ile tek aday olarak başkanlığı Çetin Nuhoğlu devraldı.

Genel Kurula katılım yoğun oldu

Divan Başkanı ve Divan heyetinin belirlenmesinin ardından başlayan Genel Kurula katılım oldukça yoğun oldu. Genel Kurula, Ak Parti İstanbul Milletvekili Osman Aşkın Bak, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Talat Aydın, Ulaştırma Bakanlığı İstanbul Bölge Müdürü Hamza Demirdelen, TİM Yönetim Kurulu Üyesi ve Lojistik Konseyi Başkanı Bülent Aymen, TOFED Başkanı Mustafa Yıldırım, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Ali Osman Ulusoy, TOFED Genel Başkanı Mehmet Erdoğan, Habur Mülki İdare Amiri Turgay İlhan ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Deniz ve İçsular Düzenleme Genel Müdürü Cemalettin Şevli'nin yanı sıra 1000'in üzerinde sektör mensubu katıldı.

En zor dönemde görev yaptık

Genel Kurulun ilk konuşmasını görevi Nuhoğlu'na devreden Ruhi Özmen yaptı. 15 Ocak 2011 tarihinde göreve geldiğini hatırlatan Özmen, UND ve RODER birleşmesinden oluşan Yönetim Kurulu'nun derneğin gelmiş geçmiş en zor iki yılında görev yaptığını ifade etti.

Derneğin ekonomik anlamda çok iyi olmadığı dönemde çıkış yolu arandığını ifade eden Özmen "Nakde çevrilecek en kolay yolun UND'nin UN Ro-Ro'da ki 1/3 hissesini 5 milyon Euro'ya satış opsiyon sözleşmesi imzalamak olarak gördük. Bu paranın bir kısmını UND Denizin borçlarını kapatmakta bir kısmını da Gürbulak'ın yeniden yapılanmasında kullandık" dedi.

Görev yaptığı süre boyunca Yönetim Kurulu ile birlikte çok önemli işlere imza atıldığının altını çizen Özmen, "Sektörümüzün en önemli sorunlarını çözümü için çok ciddi uğraşlar verdik. Özellikle sürücü davaları, yabancı araçların artan pazar payları, sigorta primlerinde ki artışlar konusunda yaşadığımız sıkıntıları Ankara'ya çok iyi anlattık. Tarihinde ilk defa bu sorunları meclis komisyonlarına taşıdık. Çalışma Grubu toplantıları yaptık. Yüzlerce üyemizde bu toplantılarda buluştuk" şeklinde faaliyetleri özetledi.

Teamüller 37. Genel Kurulda bozuldu

Özmen Genel Kurul öncesi UND Başkanlığının iki dönem yapılmasının teamül olduğunu dile getirmiş ancak seçime günler kala aday olmayacağını açılamıştı. Bu geleneğin 37’inci Genel Kurulda bozulduğunu ifade eden Özmen, bunun nedenini şöyle açıkladı; "Ahlaksız anlaşma diye lanse edilen, yönetime ve derneğe basın üzerinden yapılan haksız saldırılar ve süreç bizi bu noktaya getirdi. Dolayısıyla Sayın Çetin Nuhoğlu'nun UN Ro-Ro'dan alınan paranın iade edileceğini, tazminat davasının 70 milyon değerinde kazanılacağını ve UN Ro-Ro'nun hisselerini değerini koruyacağı taahhütlerini basın yolu ile vermesi üzerine Yönetim Kurulu arkadaşlarım ve ben ortak karar aldık ve aday olmayacağımızı açıkladık. "

"Riyakârlık kalıcı bir hastalıktır!"

Nuhoğlu'nun düzenlediği Anadolu turunda birçok UND üyesi dernekteki görevlerinden istifa ettiklerini duyurmuşlardı. Özmen konu ile ilgili olarak, "Üzülerek gördüm ki meslektaşlarımızdan bir kısmı kendilerine verdiğimiz bu görevleri hafife almış olacaklar ki, kararlılığımızı kendilerine anlatıldığı halde dinlememiş dolayısıyla anlamamış, daha da vahimi buna rağmen altına imza atmışlardır. Bizimle birlikte görev yapmış, her türlü kararı onaylamış sonra da dernek sektörü temsil edemiyor, ihtiyaçlarımızı karşılayamıyor diye ifadelerde bulunmuşlardır. Onların yeni yönetimde olmasına izin vermeyin. Kendilerine yeni yönetimde yer bulmak gayreti ile bu riyakârlığı yapan bu kişilere geçit vermeyin. Derneği bu kişilerin eline bırakmayın zira riyakârlık geçici değil kalıcı bir hastalıktır" şeklinde konuştu.

Özmen son olarak sektörde birlik ve beraberliğin çok önemli olduğunun altını çizdi ve Nuhoğlu'nun İstişare Kurulu Başkanlığı teklifini kabul edemeyeceğini belirtti.

"UND'nin önemli katkıları oldu"

Özmen'in ardından sözü Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Talat Aydın aldı. Son 10 yılı rakamlarla değerlendiren Talat Aydın, Değişen Dünya içerisinde Türkiye'nin de değiştiğini ifade ederek, "2003 yılında 800 civarında firmamız vardı bu gün bu sayı 2 bin. Çeşitli alanlarda serbestleşme yaptığımız 11 ülke vardı bu gün bu sayı 23" dedi.

UBAK izin belgeleri konusunda ülkemizin Moldova ve Arnavutluk ile aynı yani 22. sırada yer aldığını ifade eden Aydın, daha önce Türk nakliyecisine 600 civarlarında UBAK izin belgesi dağıtılırken, bugün 3 binin üzerinde UBAK izin belgesi dağıtmak zorunda olduklarının altını çizdi ve Bakanlık ve UND arasında yapılan toplantılarda UND'nin gerek bilgi olarak gerek sahadaki sorunların yerinde tespiti olarak çok önemli katkıları olduğunu belirtti.

Aşkın Bak: "Size ihtiyacımız var"

Başbakanın 2023 yılı için 500 milyar Dolar ihracat hedefi koyduğunu ifade eden Ak Parti İstanbul Milletvekili Osman Aşkın Bak, bu hedefin gerçekleşebilmesi için lojistik gücünün çok iyi kullanılması gerektiğinin altını çizdi.

Ülkemizi 2023 yılında Dünya'nın en büyük 13 ekonomisi içerisine sokmak için birlik ve beraberlik içinde çalışmak gerektiğinin altını çizen Osman Aşkın Bak, "IMF'ye borçlu olan bir ülke bugün IMF'ye borç veren bir ülke haline geldi. Bundan sonra her türlü sorunu çözmeye hem müsteşarlığımızın hem Başkanlığımızın açık olduğunu belirtmek isterim. Size ihtiyacımız var" şeklinde konuştu.

Derneğe borcu olan oy kullanamayacak

Genel Kurul değişiklik istenen maddelerin oylanması ile devam etti. Gelen talep doğrultusunda üyelerin yükümlülükleri ile ilgili 10. maddeye "geçmiş dönemden aidat borcu bulunan üyeler genel kurula katılabilir ancak oy kullanamazlar" cümlesi eklendi.

Genel Kurul Mart ayına alındı

Bir başka değişiklik ise Genel Kurul tarihinde yapıldı. Ocak ayında düzenlenen Genel Kurulun Mart ayına alınması üyeler tarafından oy birliği ile kabul edildi.

"Şimdiye dek alt yapı kuruldu. Biz üst yapıyı yapacağız"

Oy sandıklarının açılmasının ardından 37'inci Genel Kurulun kapanış konuşmasını UND'nin yeni Başkanı Çetin Nuhoğlu yaptı.

Yoğun katılımdan dolayı nakliyecilere teşekkür ederek sözlerine başlayan Nuhoğlu, nakliyecilerin tarih boyunca önemli bir yerde olduğunu ifade ederek, lojistiğin bir devlet politikası olduğunun altını çizdi.

Şimdiye dek yapılanların alt yapı ile ilgili olduğunu ifade eden Nuhoğlu "Biz şimdi üst yapıyı kuracağız. Bu sektörün dinamiklerini, standartlarını belirleyeceğiz. yetkinlik ve performans analizleri yapacağız. Sektörü Avrupalı ile yarışacak hale getireceğiz" dedi.

Ulaştırma Bakanlığının 2 sene önde yaptığı bir araştırmadan bahseden Nuhoğlu, "4 binden fazla kişinin katıldığı ve 1 sayfaya yakın yapılacak listesi var. Bakanlıkla beraber bunları tekrar masaya yatıracağız. 2 bin nakliyeci varsa bunların tamamını bu derneğe üye yapacağız" dedi.

"Sektör ile gurur duyacağız"

Ulaştırma Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve de Ekonomi Bakanlığı ile beraber bir ekip oluşturup derhal problem ne ise çözeceklerini ifade eden Nuhoğlu, "Bu yüzden bu toplantıları 6 ayda bir yapalım. Sorunları açıklıkla konuşalım. Tekrar sahaya ineceğiz. Bu sektör ile gurur duyacağız. İsmimizden, mesleğimizden bahsedilirken de çok önemli olduğumuzu anlatacağız. Başarının temelinde kendi fotoğrafını iyi çekmek vardır. Başarının temelinde stratejik plan vardır. Anadolu'yu gördüm. İstanbul'u gördüm bu yeniden ayağa kalkma arzusu, yeniden beraber olmak arzusu çok net olarak yansıdı ve bu arzu ile çok net söylüyorum yapamayacağımız hiç bir iş yok" şeklinde konuştu.

500 Milyar Dolar ihracatı nasıl yapacağız?

Türkiye'nin önümüzdeki dönemlerde ki 500 milyar Dolarlık ihracat hedefine değinen Nuhoğlu, "İhracatımız için de Türkiye'nin geleceği içinde çok önemli 4 tane kapımız var. Kapıkule, Cilvegözü, Habur ve Sarp. Eğer buralarda engelleri kaldıramazsak, problemleri çözemezsek 500 milyar Dolar ihracatı nasıl yapacağız?" sorusunu yönelterek, hedefe ulaşabilmek için öncelikle uluslararası taşımanın sorunlarının çözülmesi gerektiğinin altını çizdi.

"Türkiye ihracatının önüne geçmeye çalışıyorlar"

Nakliyecilerin sık sık şikâyet ettiği cezalara da değinen Nuhoğlu, bu cezalarla nakliyecilerin yıldırılmaya çalışıldığını belirterek, "Bir sürü cezalarla bizi yıldırmaya çalışıyorlar. Aslında bizi yıldırmak için uğraşmıyorlar. Türkiye'den Avrupa'ya mal ihracatının önüne geçmek istiyorlar. Onun için bize ceza veriyorlar. Bu konuda her türlü etik olmayan davranışı gösteriyorlar. Belki ihraç edilen mallarımıza gümrük vergisi uygulayamıyorlar ama bu kuralları olmayan cezalarla mal ihracatımızı engelliyorlar, araçlarımızın Avrupa'ya çıkışını engellemeye çalışıyorlar" şeklinde konuştu.

UND’nin 20. Dönem Yönetim Kurulu, Denetim Kurulu, Yüksek Haysiyet Divanı ve Yüksek İstişare Konseyi aşağıdaki şekilde oluştu.

Yönetim Kurulu Listesi

Başkan: Ömer Çetin Nuhoğlu

II. Başkan: Şerafettin Aras

Başkan Yardımcısı: Hakan Keleş

Başkan Yardımcısı : Kamil Sağ

Başkan Yardımcısı: Hakkı Keleş

Başkan Yardımcısı: Cavit Değirmenci

Başkan Yardımcısı: Ergun Bilen

Genel Sekreter: Ali Çiçekli

Sayman Üye: Murat Baykara

Üyeler:

Abdurrahim Kılıç

Ahmet Aktaş

Alper Gece

Banu Damla Alışan

Fethi Çapar

Hacı Abay

İbrahim Hüner

Kemal Gül

Memik Hilmi Taner

Nagihan Soylu

Nuri Kuyumcu

Rıdvan Arıç

Uğur Demir

Yedek Üyeler:

Muhittin Ocak

Hikmet Eker

Hamit Şanverdi

Mehmet Dilmen

Emir Hüseyin Akın

Ömer Gülen

Burhan Şiğva

Halil Çirkin

Ercan Arslan

İbrahim Baki

O. Cem Ulusoy

Uğuray Doğruer

Ali Kuş

Tayfun Gülcüler

Hasan Hüseyin Odabaşı

Yüksel Yenigül

Beslen Çakan

Abdullah Özer

Cihan Sünel

Aydın Kaya

Mert Berberoğlu

Cengiz Akgün

Denetleme Kurulu Asil Üyeleri:

Hüseyin Sandıkçı

Hakan Yılmaz

Ekrem Karaoğlu

Denetleme Kurulu Yedek Üyeleri:

A. Metin Dürür

Çağatay Şahin

Mustafa Yüksel

Yüksek Haysiyet Divanı Asil Üyeleri :

Ali Osman Ulusoy

Ahmet Faruk Kınacı

Fahrettin Gümüş

Mehmet H. Çelikcan

Memduh Özdemirtaş

Yüksek Haysiyet Divanı Yedek Üyeleri :

Ahmet Kodaz

Fethiye Burcu Yakın

Hantemir Güneş

Orkun Karadeniz

Recep Gökçil

Yüksek İstişare Konseyi Üyeleri

Bahaddin Karakuş

Abdülkadir Denli

Abuzer Yavuz

Ahmet Şahap Ünlü

Edip Bakımcı

Emin Timuçin

Emin Taha

Halit Özyurt

İzzet Salah

Mustafa Açıkgöz

Necdet Kılıç

Süha Karagöl

Şahap Çak

Şenol Akdemir

Ertuğrul Alışan

Cihan Kilerci

Nebil Taşçı

Ömer Faruk Yıldırım

Eyüp Ekin

comments powered by Disqus

Hopam.com'un notu: Okuduğunuz haber sitemize 21.01.2013 tarihinde Hayati Akbaş tarafından girilmiştir. Her ne kadar yayın ilkelerimiz doğrultusunda belli bir süzgeçten geçirmiş olsak da haberin yazım kurallarına ve etik teamüllere uygunluğu, içeriğinin doğruluğu ve tarafsızlığı Hopam.com tarafından garanti edilmemektedir. Bununla birlikte, haber metni veya ilgili diğer materyalleri kısmen ya da tamamen kopyalanması, yayımlanması, uyarlanması, çevirisinin yapılması, değiştirilmesi ve başka yayın organlarında paylaşılması söz konusu muhabirin iznine tabidir.
Benzer Haberler
Benzer içerik bulunamadı.


En Çok Okunan Yaşam Haberleri
 » Türklim Olağan Genel Kurulu Yapıldı...
 » Necmettin Orman Vefat Etti!...
 » Hopa’da Gözyaşı Ve Acı Vardı...
 » Chp’den Sonra Akparti’den Miting Ha...
 » Rauf Başar Ödül Töreni Düzenlendi...
 » Artvin’de Kayak Şenliği Sona Erdi...
 » Doğu Karadeniz İçin Yeni Bir Fırsat...
 » Hopa’nın Kadınları, Muhteşemsiniz!...
 » Hopa Tso Açü Meslek Yüksekokulu’nu...
 » Hopa’da Sivil Savunma Programı Gerç...