Tarih 12.12.12 Ve Deriner Barajı Açıldı

12/12/2012 18:17

Başbakan Erdoğan, 112 Tesisin Açılışını 12.12.2012'de Gerçekleştirdi.


Haber: Hayati Akbaş







Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından yapımı tamamlanan 112 adet hizmet ve eserin açılışını Ankara Voleybol Federasyonun Salonu'nda gerçekleştirdi. Açılış töreninde Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu konuşmasında Türkiye’nin en yüksek Barajı’nın Deriner Barajı olacağına vurgu yaparken, bir sürpriz yaparak ihalesi gerçekleştirilen Yusufeli Barajı’nın isminin Recep Tayyip Erdoğan Barajı olarak değiştirilmesini teklif etti. Başbakan Erdoğan, bu teklife bir yanıt vermedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın 12. 12. 2012 tarihine özel olarak "12. 12. 12'de 112 Dev Eser Milletimizin Hizmetinde" adıyla Voleybol Federasyonu Spor Salonu'nda gerçekleştirdiği programa katıldı.

Tören öncesinde ise vatandaşlar spor salonuna girebilmek için yoğun kuyruklar oluşturdu. Törenin gerçekleştirildiği salonun içi ise Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın son 10 yılda hayata geçirdiği projeleri anlatan pankartların yanı sıra açılışı yapılan 112 eserden bazılarını anlatan afişler yer aldı. Törende açılışı yapılan tesislerin başlıkları ise şöyle:

“26 baraj, 2 gölet, 30 sulama tesisi, 26 özel sektör hes projesi, 9 içme suyu tesisi, 4 taşkın koruma tesisi, Uluslararası Antalya Yangın Eğitim Merkezi, Şehir Ormanları, Bal Ormanları, orman içi dinlenme yerleri, yangın havuzları ve göletleri, orman yolları, 2 adet meteorolojik radar otomatik meteorolojik gözlem istasyonları (OMGİ), Deniz OMGİ'ler, milli park projeleri, milli ağaçlandıram seferberliği, anadolu su havzaları rehabilitasyon projesi, Okullar ayat Olsun Projesi ve yol kenarı ağaçlandırmaları. ” Hayata geçirilen 112 dev eser ile birlikte aynı zamanda milli parkların sayısı 40'a, tabiat parkların sayısı 182'ye çıkarıldı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından yapımı tamamlanan 112 adet hizmet ve eserin açılışını Ankara Voleybol Federasyonun Salonu'nda gerçekleştirdi. Açılışlar İstanbul, Artvin, Diyarbakır, Aydın, Malatya, Sinop ve Antalya'daki tesislerle kurulan canlı bağlantılarla Başbakan Erdoğan tarafından; 12. 12. 2012 tarihinde yapıldı. 112 adet hizmet ve eserin açılışı ile ilgili reklam afişlerinde de tarih vurgulanarak: "Geleneği bozmadık. 10. 10. 2010'da 110 tesisi, 11. 11. 2011'de 111 tesisi hizmete aldık. Bugün de toplam maliyeti 16 milyar TL olan 112 dev tesisi milletimizin hizmetine sunuyoruz. " denilmişti.

Programın başında Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Recai Kutan birer konuşma yaptı. Daha sonra da kürsüye Başbakan Erdoğan geldi. Erdoğan, konuşmasının sonunda programa katılan bakanları, milletvekillerini ve aralarında Recai Kutan'ın da bulunduğu davetlileri sahneye davet etti ve sırasıyla açılışları gerçekleştirdi.

Açılış programında ilk olarak Artvin'e bağlantı yapıldı ve Erdoğan'ın "Ya Allah Bismillah" deyişiyle açılışlar gerçekleştirildi. Ardından Malatya'ya bağlantı kuruldu ve Turgut Özal Barajı ile Recai Kutan Barajı'nın açılışı gerçekleştirildi.

Telekonferans yöntemiyle yapılan açılışın ayrıntıları

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Şuanda Türkiye'nin en yüksek barajı Yusufeli Barajı olacaktır. Ve dünyada ilk 5'e girecek olan bir baraj. 270 metre yükseklikteki Yusufeli Barajı sizin affınıza sığınarak söylüyorum, bunun ismi müsaadenizle Recep Tayyip Erdoğan Barajı olsun" dedi.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın yapımını tamamladığı 112 dev tesisin açılışı gerçekleştirildi. Voleybol Federasyonu'nun Spor Salonu'nda gerçekleştirilen törende salonun ortasındaki fidanlardan oluşturulmuş olan ve üzerinde ay ve yıldız yer alan Türkiye haritası dikkat çekti. Törende konuşan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, toplu açılış törenlerini 2003 yılından bu yana sürdürdüklerini belirterek, 10. 10. 10 ve 11. 11. 11 tarihlerinde de yine toplu açılışlar yaptıklarını söyledi. Bugüne kadar yapılan hizmetlerden bazılarının başlıklarını sayan Bakan Veysel Eroğlu, "Sayın Başbakanım baraj diyince kolay değil. Barajları yapmak zor. Bunu bir de çalışanlara, müteahhitlere sormak gerekir diye düşünüyorum" diyerek, en yüksek baraj olma özelliğini taşıyan Ermenek Barajı'nı yaptıklarını kaydetti.

Bakan Eroğlu, Yusufeli Barajı'nın adının Başbakan Erdoğan'a verilmesini isteyerek, "Şuanda Türkiye'nin en yüksek barajı Yusufeli Barajı olacaktır. Ve dünyada ilk 5'e girecek olan bir baraj. 270 metre yükseklikteki Yusufeli Barajı sizin affınıza sığınarak söylüyorum, bunun ismi müsaadenizle Recep Tayyip Erdoğan Barajı olsun" diye konuştu.

Hidroelektrik Santraller hakkında da bilgi veren Bakan Veysel Eroğlu, Türkiye'nin dünyada tarım konusunda söz sahibi olmak istiyorsa sulamaların bitirilmesi gerektiğini söyledi. Bakan Eroğlu, "Biz sulamaları tamamen kapalı sistem, modern sulama sistemine dönüştürüyoruz ki, su da yüzde 40'a varan bir tasarruf sağlıyoruz" diyerek, Başbakan Erdoğan'ın hafta sonu Konya'da 6 tane tesisin açılışını yapacağını belirtti. Eroğlu su konusunda ise, "Susuz hiçbir şehir, hiçbir ev bırakmayacağız Allah aşkına. Sayın Başbakanım Kıbrıs'a su götürme projesinin mimarı da sizsiniz" diyerek, ayrıca Türkiye'deki orman varlığının arttığını kaydetti. "Ben bu nedenle orman teşkilatımla gurur duyuyorum" diyen Eroğlu, "2012 yılı sonunda 2 milyon 300 bin hektar arazide çalışma yapalım diye karar aldık ve her yıl hedefler aşıldı 2 milyon 420 bin hektarla hedefleri aştık. Yani Avrupa'daki bir devletin yüzey alanına sahip bir alanı ağaçlandırdık ve 2 milyon adet fidanı toprakla buluşturmanın mutluluğunu yaşıyoruz" şeklinde konuştu.

Boztepe Barajı'nın Adı Recai Kutan Barajı Olarak Değişecek

Törende Bakan Veysel Eroğlu'nun ardından bir konuşma yapan eski Enerji Bakanlarından Recai Kutan da, Başbakan Erdoğan'ın isteği üzerine konuşma yapmak üzere kürsüye geldiğini belirterek, 112 dev tesisin içinde gurur duyulacak büyük barajların bulunduğunu söyleyerek, "Bu neticeyi gördükten sonra Cenabı Allah'a hamdü sena ediyorum" diye konuştu.

Geçmişteki bir baraj yapımından da örnekler veren Recai Kutan, geçmişte yapılan barajların yabancı mühendis ve müteahhitlerin eliyle yapıldığını anlatarak, şimdi ise durumun değiştiğini belirtti. Kutan bu 112 tesis için, "Türkiye'de hem ekonomik bakımdan, hem sosyal bakımdan, hem de siyasi bakımdan fevkalade büyük değişiklikler meydana gelecektir" şeklinde konuştu.

Recai Kutan, açılışı yapılacak barajlardan iki tanesinin kendisinin memleketi olan Malatya'da olduğunu söyleyerek, "Sayın Başbakanımız kendisine has vefalığı zarafetiyle talimat vermişler; 'Bu iki baraja iki tane Malatyalının adını verelim' diye. Barajlardan Kapıkaya Barajı'nın adı benim rahmetli arkadaşım Turgut Özal. Boztepe Barajı'nın adı da ben denizin adı 'Recai Kutan' olması hususunda talimatta bulunmuşlar. Özellikle bunun için de muhterem Başbakanımıza ve Orman ve Su İşleri'nden sorumlu Bakanımız Veysel Eroğlu kardeşimize de huzurlarınızda şükranlarımı arz ediyorum" dedi

Başbakan Canlı Yayında Talimat Verdi

Başbakan Erdoğan, Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından yapımı tamamlanan 112 eserin açılışını yaptı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın 12. 12. 12'de '112 tesisin' toplu açılış töreninin öncesinde Bakan Veysel Eroğlu'nu yanına çağırarak bir şeyler söyledi. Ne söylediğini ise canlı yayında açıkladı.

Başbakan Erdoğan, Yozgat'taki Musa Beyli Barajı'nın adının değiştirilerek TBMM Başkanı Cemil Çiçek'e verileceğini söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından yapımı tamamlanan 112 tesisin açılışını gerçekleştirdi. Türkiye Voleybol Federasyonu'nun salonunda gerçekleştirilen törende konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, konuşmasına başlamadan önce salondakiler tarafından alkışlarla karşılandı. 112 eserin Türkiye'ye hayırlı olmasını dileyen Başbakan Erdoğan, 10. 10. 2010 tarihinde 110 eserin yapımını tamamladıklarını belirten Erdoğan, Çine Barajı'na Adnan Menderes'in adını verdiklerini hatırlatarak, geçen yıl da 11. 11. 2011 tarihinde de 111 tesisin açılışını yaptıklarını kaydetti. "Bu yıl da geleneği sürdürüyoruz" diyen Başbakan Erdoğan, bugün ise 112 tesisi ülkeye kazandırdıklarını kaydetti. Toplam 16 milyar liraya mal olan 112 dev projeyi resmen hizmete açtıklarının altını çizen Erdoğan, "Bütün bu eserlerle beraber ülkemiz yeni bir dönemi yaşıyor. Ağaçlandırma projeleriyle yeni bir dönemi yaşıyor ve biz yeşili iddialı bir şekilde korumanın ötesine geçiyoruz. Derdimiz şu ülkemiz beton yığınlarına mahkum olmasın. Bir taraftan betonarme binanlar yükselirken ne olursa olsun bir diğer taraftan da yeşili ülkemizde diyoruz ki, artıralım. Ve evlerimizin pencerelerinden baktığımızda sadece beton yığınlarını değil, yeşili de görelim, o havayı teneffüs edelim" diye konuştu.

2 milyon 345 bin dekar tarım arazisinin de bu 112 eser ile suya kavuştuğunu ifade eden Erdoğan, "Yine bu projelerle yılda yaklaşık 8, 5 milyar kilowat saat elektrik üretimini Türkiye'ye kazandırıyoruz" dedi.

Konuşması sırasında Deriner Barajı'ndan da bahseden Başbakan Erdoğan, "Deriner Barajı Türkiye'de bugüne kadar inşa edilmiş en yüksek gövdeli baraj olma özelliğine sahip. Bütün dünya genelindeyse en yüksek 6'ncı baraj. Yüksekliği temelden itibaren söylüyorum tam 250 metre. Çoruh Nehri üzerinde inşa edilen bu baraj ülkemizin en büyük enerji projeleri arasında yer alan bir mühendislik harikası. Ve tabi buradaki çalışma çok çok önemli. Zira 670 megawat kurulu güce sahip bu baraj yılda 2 milyar 118 milyon kilowat saat enerji üretimine sahip. Ülkemizde üretilen hidro elektrik enerjinin yüzde 6'sını bu barajdan karşılayacağız. Proje sadece 7 senede kendisini finanse edecek. "

"Bizim Ne Beklemeye Ne De Bekletmeye Vaktimiz Yok"

Projenin 1997 yılında yapıldığını kaydeden Erdoğan, 2004 yılına kadar bir ilerleme sağlanmadığını fakat kendilerinin göreve gelmesiyle 2004 yılında gövde yapımına başladıklarını söyledi. "Deriner Barajı'nı tamamlayıp açma şerefi hükümetimize nasip oldu" diyen Erdoğan, bu açılışları Artvin'de Deriner Barajı'nın olduğu yerde yapmak istediklerini fakat mevsimsel nedenlerden dolayı Ankara'da yapmak zorunda kaldıklarını belirtti.

Deriner Barajı Müteahhitlik harikasıdır

Deriner Barajı'nın aynı zamanda bir müteahhitlik harikası olduğunu ifade eden Başbakan Erdoğan, bu barajın aynı zamanda Artvin'e de ayrı bir hava kattığını kaydederek, "Zira bizim ne beklemeye ne de bekletmeye vaktimiz yok" dedi.

Başbakan Erdoğan, hayata geçen iki baraja Recai Kutan ve merhum Turgut Özal'ın ismini verdiklerini belirterek şunları kaydetti:

"Az önce değerli büyüğüm, ağabeyimiz Recai Kutan'ın ifade ettiği gibi birine hakikaten ülkemizin dünyaya bakışında bir değişim sürecine imzasını koyan merhum Turgut Özal'ın adını verdik. Ve yine bir diğerine yine Malatyalı ama farklı dönemlerde aynı zamanda da DSİ camiası içerisinde on yıllarca çalışmış, İmar İskan Bakanlığı, Enerji Tabii Kaynaklar Bakanlığı yapmış olan Recai Kutan beyin ismini verdik. Kardeşlerim marifet iltifata tabidir. Ve iltifatsız marifet zaidir. Biz olaya böyle bakıyoruz. Ve hayırla yad edilmelerini istiyoruz. Hani ziya Paşa'nın bir sözü var ya; 'Eşek ölür kalır semeri, insan ölür kalır eseri. ' Ve bu büyüklerimiz eserlerimiz bıraktılar. Öyleyse bu eserlerin isimlerini de koymamız lazım. "

2071 yılına kadar İstanbul'un içme suyu sıkıntısı olmayacağını belirten Erdoğan, "İşte 2071 ruhu budur" dedi. Başbakan Erdoğan konuşmasının bir kısmında ise durarak, protokol tribününde bulunan Bakan Veysel Eroğlu'nu "Veysel Bey, bir dakikanızı alabilir miyim?" diyerek Bakan Eroğlu'nu kürsüye davet etti ve kulağına eğilerek kendisine bir şeyler sordu.

"Musa Beyli Barajı'nın Adı Cemil Çiçek Barajı Olarak Değişecek"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Bakan Veysel Eroğlu'nun kulağına eğilerek sorduğu soruyu ise daha sonradan açıkladı. Başbakan Erdoğan, Yozgat'taki Musa Beyli Barajı'nın adının değiştirilerek TBMM Başkanı Cemil Çiçek'e verileceğini söyleyerek şöyle konuştu:

"Musa Beyli Barajı'nı da Meclis Başkanımız da çok takip etti. Defaatle de bana da hatırlattı. 'Şu barajı biran önce bitirmemiz lazım, Yozgat'ın su sıkıntısı, şu bu vesarie' ve ben de şimdi Veysel Bey'e onu söylüyorum. Musa Beyli Barajı'nın adını da 'Cemil Çiçek Barajı' koyalım. Zira yıllarca Yozgat Milletvekili olarak, daha sonra Ankara. . . Ve Bakan olarak gerçekten Yozgat'ın ihtiyaçlarına hep ilaç olmaya çalıştı ve bugün burada ve biz de kendisinin haberi yok, bu onun için büyük bir sürpriz. Ve Cemil Çiçek Barajı olarak Musa Beyli Barajı'nın adını koyalım. O da Yozgatlılara hayırlı olsun şimdiden. "

Başbakan Erdoğan, bir yandan geleceği kurarak diğer yandan da geçmişe sahip çıkmanın derdi içinde olduklarını söyleyerek, "Şehitlerimizin bize bıraktığı miras üzerinde oturuyorsak, bu mirası yok sayamayız, bu mirasa ihanet edemeyiz. Hiç birimizin buna hakkı da yoktur, yetkisi de yoktur" dedi.

"Su Akar Türk Yapar"

"Türkiye öyle sanıldığı gibi bir su zengini bir ülke değil aslında. Bizim su kaynaklarımız sınırlı. Bizim sınırsız petrol rezervlerimiz yok. Bizim sınırsız doğalgaz kaynaklarımız yok. Enerji ihtiyacımızı, içme suyu ihtiyacımızı karşılamak için barajlar, göletler, hidroelektrik santraller yapmak mecburiyetindeyiz” diyen Erdoğan, şunları söyledi:

“Dün, 'Su akar Türk bakar' sözünde olduğu gibi öyle akan suları seyretmekle zaman harcama gibi bir lüksümüz de yok. Değiştirdik şimdi onu; 'Su akar Türk yapar'. İnşallah ne yapıp edip sınırlı kaynaklarımızı en verimli şekilde kullanmak, enerjiye dönüştürmek zorundayız. Hidroelektrik enerji Türkiye'de sürekli ve güvenli enerjinin de sigortasıdır. Ha bu arada bir şeyi daha yapıyoruz. Nedir o; İleri Biyolojik Arıtma Sistemlerini kurmak suretiyle de artık kullandığımız suyu tekrar geri dönüşümlü ileri biyolojik arıtmayla sağlayıp bunlarla içme suyunu park bahçe sulamada kullanıyorduk. Artık buradaki elde edilen suyla da park bahçeleri bu ileri biyolojik sistemden elde ettiğimiz sularla sulamanın adımlarını inşallah atıyoruz. "

"Biz Kimlik Siyaseti Değil, Hizmet Siyaseti Yapıyoruz"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, hafta sonu Konya'da yapacakları açılışlarla da hayalleri gerçeğe dönüştüreceklerini söyleyerek, "Ülkemizin dört bir köşesine hizmet götürüyoruz. Çünkü biz kimlik siyaseti yapmıyoruz, hizmet siyaseti yapıyoruz. Birilerinin yaptığı gibi toplumu kamplara ayırmıyoruz. Kimseyi dışlamıyoruz. Kimseyi dışarıda bırakmıyoruz" diye konuştu.

"780 bin kilometre karelik şu gördüğünüz vatan topraklarının tamamını bir Türkiye bütünü olarak görüyoruz. Bizim farkımız bu" diyen Başbakan Erdoğan, "Şu hususu da özellikle dikkatlerinize getirmek istiyorum. Bakınız bizden önceki koalisyon hükümeti döneminde, yani 1999-2003 yılları arasında DSİ eliyle kaç tesis açıldı biliyor musunuz? 9 tesis hizmete açılmıştı. Evet, yanlış duymadınız sadece 9 tesis. Biz şu 10 yılda DSİ eliyle tam bin 215 tesisi ülkemize kazandırdık. Bin 215. Bu tesislerin 232'si baraj, 3 yıllık ortalamamız 365 tesis. 9 tesis nerede 365 tesis nerede?" dedi.

"Kayserililer Zamantı Tüneli'nin Adını 'Gıcık Tüneli' Koymuştu"

Başbakan Erdoğan, TBMM Genel Kurul'un da yaptığı konuşmada Kayserilileri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhakeseki'nin Kılıçdaroğlu'ndan kazandığı tazminatla dağıttığı sucuklar üzerinden gündeme getirmişti. Erdoğan bugün yaptığı konuşmada ise Kayserilileri 'Gıcık Tüneli' üzerinden gündeme getirdi. Erdoğan şöyle konuştu:

"Biz de eserlerimizle konuşuyoruz. Başkaları gibi slogan atmıyoruz. Başkaları gibi kuru bir Cumhuriyetçilik yapmıyoruz, hamaset değil, iş üretiyoruz, hizmet üretiyoruz, eser üretiyoruz. Bu anlayışla ülkemizi 10 yılda tarihinde görmediği hizmetlerle buluşturduk. Önceki gün Meclis'te bütçe konuşmamda ifade ettim; biz laf milliyetçiliği yapmıyoruz. Biz fiili milliyetçilik yapıyoruz. Biz eserlerimizle konuşuyoruz. İnşallah bundan sonra da hizmetlerimizde milletimizin yüzünü güldürmeye, ülkemizin gücüne güç katmaya devam edeceğiz. Çünkü biz bu millete efendi olmaya değil, hizmetkar olmaya geldik.

Bizden önceki hükümetler 'dostlar alışverişte görsün' kabilinden bir takım yerlere temel atıyor, daha sonra kaçıp gidiyorlardı. Attıkları temeller adeta yosun tutuyordu. Milletimize bıkkınlık geliyordu. Bir örnek veriyorum, Kayserili kardeşlerim iyi bilirler. Zamantı Tüneli. Zamantı Tüneli'nin yapımına 1992 yılında başlanmıştı. 2003 senesine kadar geçen 11 yılda ancak yüzde 20'si tamamlanabilmişti. Proje çok ağır ilerlediği için Kayserili kardeşlerim bu tünelin adını bile değiştirmişlerdi. Ne diyorlardı biliyor musunuz; 'Gıcık Tüneli'. Zamantı Tüneli'nin adını değiştirdiler Gıcık Tüneli yaptılar. Biz göreve geldik, Kayserili kardeşlerimizi gıcık eden o Zamantı Tüneli'nin inşaatını 5 yıl hızlandırdık ve 2010 yılında hizmete açtık. Türiye de rahat etti, Kayserili kardeşlerim de rahat etti. "

Tesislerin yapım süresini de, maliyetlerini de 10 kat azalttıklarını örneklerle anlatan Başbakan Erdoğan, bu 112 dev yatırımın ülkeye ve millete hayırlı olmasını temenni ederek sözlerine son verdi. Başbakan Erdoğan'ın konuşmasının ardından ise salona kurulan dev ekranlardan 7 ayrı noktaya canlı yayınlarla toplu açılış törenine geçildi.

Artvin Milletvekili İsrafil Kışla, konuşma yaptı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın toplu açılış törenini gerçekleştirirken ilk bağlantı Artvin’e yapılırken Deriner Barajı’nın açılışına geçildi.

Artvin Valisi Necmettin Kalkan, Ardahan Valisi Seyfettin Azizoğlu, Milletvekili Dr. İsrafil Kışla, Garnizon Komutanı P. Albay Güven Dalgıç, Artvin Belediye Başkanı Dr. Emin Özgün, Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Karişit, Artvin Çoruh Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Duman, DSİ 26. Bölge Müdürü Muammer Keleş, Ak Parti İl Başkanı Av. Erkan Balta, ERG İnşaat Genel Müdürü Mahmut Görücü kürsüde yerlerini alarak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşmalarını dinlediler. Başbakan Erdoğan’ın konuşmasının ardından Artvin’e bağlantı kuruldu. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Vali Necmettin Kalkan ve Milletvekili Dr. İsrafil Kışla’nın nezdinde Artvin’de bekleyenleri selamladı. Daha sonra Artvin Milletvekili Dr. İsrafil Kışla konuşma yaptı. Dr. İsrafil Kışla konuşmasında; “249 Metrelik En Yüksek Gövdesi ile Dünya’da 6. Altıncı Türkiye’de 1. sırada olan Deriner Barajının Açılış vesilesi ile bugün bir aradayız. Çoruh nehrinde yapılan barajlara ilaveten yapımı devam eden barajlarla Artvin ili enerji alanında ülkemizin kalkınmasında en önemli katkı veren bir il olacaktır. Bugün burada Deriner Barajının yanında Papart HES ve 3 adet Otomatik Meteoroloji Gözlem İstasyonu, Şavşat Karagöl Sahara Milli Parkı ve Hatila Vadisi Milli Parkının Altyapı Projelerini de başlatıyoruz. Sayın Başbakanım işte bu yatırımlarımızdan bu hizmetlerinizden dolayıdır ki tüm ülkemizde olduğu Artvin Halkı da gibi sizleri gönülden sevmekte ve sizlere gönülden muhabbet duymaktadır. Bütün hemşerilerimin düşüncelerine tercüman olmak adına bu mimarlık harikası eserimizi yerinde görmenizi arzu ediyoruz. Artvin halkının sizlerle kucaklaşacağı günü beklediğini ifade etmek istiyorum. Bu duygu ve düşüncelerle bu yatırımların yapılmasında emeği geçen bütün kurum ve kuruluşlara Artvin halkı adına şükranlarımı sunuyorum. ”dedi.

Konuşmanın ardından açılış butonuna basıldı. Havai fişekler patlatıldı ve Deriner Barajı’nın resmi açılış töreni tamamlanmış oldu.

comments powered by Disqus

Hopam.com'un notu: Okuduğunuz haber sitemize 12.12.2012 tarihinde Hayati Akbaş tarafından girilmiştir. Her ne kadar yayın ilkelerimiz doğrultusunda belli bir süzgeçten geçirmiş olsak da haberin yazım kurallarına ve etik teamüllere uygunluğu, içeriğinin doğruluğu ve tarafsızlığı Hopam.com tarafından garanti edilmemektedir. Bununla birlikte, haber metni veya ilgili diğer materyalleri kısmen ya da tamamen kopyalanması, yayımlanması, uyarlanması, çevirisinin yapılması, değiştirilmesi ve başka yayın organlarında paylaşılması söz konusu muhabirin iznine tabidir.
Benzer Haberler
Benzer içerik bulunamadı.


En Çok Okunan Yaşam Haberleri
 » Necmettin Orman Vefat Etti!...
 » Artvin’i Yasa Boğan Ölüm...
 » Hopa Belediye Başkanı Seçilen Utku...
 » Turgay Ataselim Teşekkür Mesajı Yay...
 » Hopa’nın Kadınları, Muhteşemsiniz!...
 » Hopa Belediyesi Geleneği Devam Etti...
 » Ati Utku Cihan’dan İddialı Çıkış...
 » Şehit Ailesinde İftarını Açtı...
 » Hopa Belediye Meclis Üyeleri Belli...
 » Ulaştırma Bakanı Hopa Yolunda İncel...